Karte za Nišville po promotivnoj ceni još danas u prodaji

Karte za predstojeći jazz festival, koji će se održati od 13. do 16. avgusta, na niškoj tvrđavi, mogu se još danas kupiti u svim prodajnim mestima Eventima, po promotivnoj ceni od 2000 dinara po kompletu. Od 1. aprila, dakle već od sutra, cena kompleta iznosiće 3000 dinara, dok će neposredno pred festival komplet karata za četiri dana festivala iznostiti 3600 dinara.

Nisvil timPoznati su i prvi izvođači koji će nastupiti na ovogodišnjem festivalu, koji će otvoriti Jovan Maljkovič, saksofonista i kompozitor. Njemu će na otvaranju biti uručena nagrada Nišvilla za životno delo.
Kolumbijski basista i kompozitor Juan Garcia Herreros, poznat i pod svojim scenskim imenom Snow Owl, nastupiće na Nišvilu u petak 14. avgusta sa svojim bendom. Garcia je sarađivao sa mnogim poznatim mužičarima, a svoje muzičke sposobnosti uspeo je da prilagodi pravcima od jazz-a do havy metala i klasična muzike. Ipak, nije ugrozio “sopstveni muzićki integritet i originalni zvuk”, a dobitnik je i mnogih jazz nagrada širom sveta.

Istog dana na Nišvilu će nastupiti i popularni britanski bend Incognito. Oni ove godine obeležavaju 35 godina postojanja, a u Nišu će ovog puta promovisati prošlogodišnji album „Amplified Soul“. Po rečima vođe sastava Jean-Paul Maunick-a, jedan od najboljih nastupa u karijeri, ovaj bend je održao 2006. godine upravo na Nišvillu.
Sun Ra Arkestra je jedan od najdugovečnijih jazz sastava u svetu. Oni će svoj nastup održati u subotu 15. avgusta. Na sajtu festivala njihov nastup se najavljuje kao “Istorija jazza-a u jednom nastupu”. Osim kvalitetnog muziciranja, ovaj sastav se odlikuje i neobičnim scenskim nastupom. Pored saksofoniste Marshall Allen-a, koji sa svojih 91. godinom predvodi orkestar, u Nišu će nastupiti i Cecil Brooks (truba), Tara Middleton (vokal, violina), KNoel Scott (vokal, saksofoni), James Stewart (tenor saksofon), Danny Ray Thompson (bariton saksofon), Dave Davis (trombon), Dave Hotep (električna gitara), Elson Nascimento (udaraljke, surdo),Tyler Mitchell (bas) i Wayne Anthony Smith Jr (bubnjevi).

Karte za predstojeći Nišvill jazz festival možete naći na prodajnim mestima u mreži Eventima. Ona se u Nišu nalaze na sledećim mestima: knjižara Indigo – Obrenovićeva 39, knjižara Delfi – Voždova 4, Lasta Niš – Aleksandra Nenadovića 8, Big Star – Cara Dušana 65, Travego – Cara Dušana 37, Mladinska knjiga – Obrenovićeva 42 – TPC Forum, Exclusive change – Obrenovićeva 42 – TPC Forum i Fun travel – Obrenovićeva bb – PC Gorča

I. Aćimović
foto:Nišvil tim

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *