Katastrofalno izvedeni radovi na čairskom kolektoru izazivaju eskalaciju poplava u Nišu

Branislav Jovanović, odbornik koalicijeNiš, moj gradu Skupštini Grada Niša, tvrdi da smo u proteklim godinama stalno upozoravali nišku javnost na izuzetno loše izvedene radove na čairskom kolektoru, koji nam je predstavljen kao ključna investicija. Prema našim tvrdnjama, neko je namerno i s tendencijom promenio trasu čairskog kolektora, a izvedeni radovi su niskog kvaliteta, s obzirom da se čak i nakon kratkotrajnih kiša pojavljuju poplave na lokacijama oko Čaira. Posebno su pogođeni pojas oko školeRatko Vukićević“ i Zetska ulica. Jovanović ističe da su se poplave dešavale i ranije, ali ne u istoj meri kao što se dešavaju sada.

„Evo već par dana se pojavljuju slike koje su zastrašujuće, na tim lokacijama. Nikada se nije desilo da se od medicinske škole do Doma rukometa voda izliva, a sada ugrožava i okolne objekte. To isto se dešava i u ulici Ratko Vukićević, pa čak do ulice Vojvode Mišića“, naglašava Jovanović.

On kaže da su ove poplave posledica kratkotrajnih pljuskova, a kada bi kiša padala u dužem vremenskom periodu došlo bi do još većih poplava.

„Zato tražimo krivičnu odgovornost za onog ko je utrošio par desetina miliona dinara, pre nekoliko godina, na izgradnju čairskog kolektora, a od toga Grad nema nikakve koristi. Tadašnji gradonačelnik i direktor JKP „Naisus“  su uz veliku pompu i slikanje  obeleželi završetak radova na izgradnji čairskog kolektora, na trotoaru ispred medicinske škole. Poplavljene ulice su njihovo ogledalo“, kaže Jovanović.

Ulica Ratko Vukićević ispred osnovne škole

Odbornik upozorava i na poplave koje se dešavaju na palilulskoj rampi i okolini, jer će izgradnjom novih stambenih jedinica u nivou pruge, kaže, dolaziti do zagušenja saobraćaja i još većih poplava sa nesagledivim posledicama za taj deo grada.

„Nije što se brukate pred građanima Niša, navikli smo na neispunjena obećanja i šminkanje asfalta koji puca kao i lokalna vlast, ali gosti koji dolaze na gradsku slavu pamtiće dugo Niš na vodi“, dodaje na kraju Jovanović.

Gradjanin.RS

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *