Koje je vaše mišljenje? Vratiti, odbaciti ili delimično ukloniti kocku iz Kazandžijskog sokačeta?

Granitne kocke koje su u Nišu ostale samo na niškom keju i još po nekim „zabačenim“ ulicama naselja Pantelej, Ledena stena i drugim delovima Niša, svakako da bude neku nostalgiju.

 

Sada se to čini i u Kazandžijskom sokačetu koje je „iz nehata“ podseća na stare niške avlije. Sigurno se mnogi sećaju kada je kocka „izbačena“ iz dela Trga kralja Milana krajem osamdesetih godina (Trg Oslobođenja) da bi se tu asfaltiralo parking.

Na drugoj strani, kanalizacione i vodovodne cevi u tom delu grada nisu godinama menjane.

Većnik Miloš Milošević kaže da će se (granitna) kocka vratiti po sredini sokačeta, a da će na delu bašti kafića biti postavljene veće granitne ploče na kojima će lakše funkcionisati ugostiteljski objekti!?

Ima mnogo oprečnih mišljenja tokom ovih radova, a koje je vaše, možete ostaviti u komentarima na sajtu, facebook-u, tviteru?

Cilj je samo jedan, da, kada već nije bilo javne rasprave, saznamo mišljenje građana, a vlast će već učiniti ono što je naumila.

M.S.

6 Comments

  1. Ljudi, vi pitate narod šta misli o tome kako treba da se uredi Kopitareva ulica..Narod koji gleda masovno Farme,Zadruge, rijaiti šou-e i sluša turbo-folk muziku?! Jedno je mišljenje naroda a sasvim drugo stručne javnosti.O tome treba vodiri javnu polemiku sa stručnim ljudima koji su kvalifikovani za to.

  2. Ceo potez od spomenika Sremcu ((behaton ploce) i cesme, preko Kopitareve, Trga Republike bi trebalo da ima identican materijal, a ovako ce biti sarenilo.
    Ako sadrvan vrate na Trg Republike, kako najavljuju, behaton ploce ce odudarati od cesme. Jos imaju vremena da isprave greske i naprave jednu celinu.

  3. Što bre ljudi ne uzmete kamen s niškog kamenoloma, izvozimo ga u metropole, a mi ga bagatelišemo. Granitne ploče su skupe i neko pere pare, garant. Ajde malo zdravog razuma, pored ovolikih gluposti i rupa po gradu, neko će da stavlja granitne ploče u sokačetu

  4. Restauracija svakako, ali kako. Posle svake kiše se stvaraju bare kod Galije, to ispraviti, te velike granitne kocke, koji će vam to. Ako naplaćujete javnu površinu, naplaćujte je na kocki

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *