Koncert Dua „Dolčeca“ – Melodia sentimental u organizaciji Niškog kulturnog centra

Niški kulturni centar poziva sve ljubitelje klasične muzike na jedinstveni koncert Dua „Dolčeca“ – Melodia sentimental, koji će se održati 8. juna s početkom u 20 sati u Velikoj sali Niškog kulturnog centra. Ovaj duo je nastao 2007. godine kao rezultat saradnje izvanredne soprane Anite Ferlež-Eraković i virtuozne pijanistkinje Slobodanke Pajić. Njihov srećno odabran naziv „Dolčeca“ govori o savršenom skladu i harmoniji između ove dve umetnice koje zajedno misle, dišu i muziciraju kao jedno.

Duo Dolčeca svojim izvođenjem obožavaocima klasične muzike pruža jedinstvenu priliku da se prepuste notama ispunjenim ličnim emocijama, koje proživljavaju sa ljupkošću, umilnošću i senzualnošću. Njihov repertoar čine liedovi, solo pesme domaćih kompozitora iz doba romantizma, kompozicije savremenih autora, ali i najlepše i najpopularnije arije iz operske literature.

Duo Dolčeca već je imao priliku da svoj muzički talenat predstavi publici širom Srbije, Slovenije i Severne Makedonije, pružajući snažan kreativni impuls scenama klasične muzike u ovim sredinama. Njihov originalan muzički izraz, iskren doživljaj i interpretativna sugestivnost dočekani su s neskrivenim simpatijama i pozitivnim ocenama od strane publike, koja je uživala u njihovim dosadašnjim nastupima.

Na programu ovog koncerta će se naći popularne pesme i arije slavnih kompozitora poput Pučinija, Rosinija, Donicetija, Dvoržaka i mnogih drugih značajnih autora. Očekuje nas muzičko putovanje koje će nas oboriti s nogu svojom lepotom i emotivnom snagom.

Ulaznice za ovaj nezaboravni koncert mogu se nabaviti po ceni od 500 dinara za redovne posetioce, dok je za đake, studente i penzionere cena ulaznice 300 dinara. Karte su dostupne svakog radnog dana u Knjižari „Branko Miljković“ na Bulevaru dr. Zorana Đinđića (preko puta UKC-a), kao i u holu Niškog kulturnog centra neposredno pred početak koncerta.

Gradjanin.RS

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *