Krivična prijava protiv direktora „Parking servisa“ zbog radne knjižice

Žarko Đorđević iz Niša, bivši radnik „Parking servisa“ podneo je krivičnu prijavu protiv ovog javnog preduzeća i Marka Jovanovića, koji rukovodi firmom jer mu, kako on kaže, na vreme nije vraćena radna knjižica po prestanku radnog odnosa.

k.-prijava
Krivična prijava Đorđevića prema firmi i direktoru

Đorđević je u prijavi naveo da smatra da su prema njemu prekršena radna prava iz člana 163. Krivičnog zakonika republike Srbije.

Žarko Đorđević
Žarko Đorđević

Prijavljeni nije vratio uredno popunjenu radnu knjižicu na dan prestanka radnog odnosa 2. aprila 2015. godine, a to nije učinjeno sve do danas. Zato sam bio prinuđen da podnesem krivičnu prijavu, ali i prijavu Inspektoratu za rad i socijalna pitanja jer mi je i socijalno osiguranje time ugroženo. Zato sam i predložio preko advokata da prijavljeni bude deo istrage Osnovnog javnog tužilaštva – kaže Đorđević.

U „Parking servisu“ demantuju bilo kakve insinuacije da su namerno zadržavali Đorđevićevu radnu knjižicu.

Što bi iko zadržavao njegovu radnu knjižicu. Po prestanku radnog odnosa, on je obavešten iz pravne službe da može da dođe i da je uzme svakog radnog dana, a to može i danas tako da pokretanje bilo kakvog postupka smatramo potpuno bespredmetnim– rečeno nam je u Parking servisu.

M.S.

Demanti:

Žarko Đorđević u vezi navoda u navedenom odgovoru „Parking sevisa“ Niš, a na okolnosti podnete krivične prijave zbog umišljajnog i namernog ne vraćanja radne knjižice od strane prijavljenog „Parking servisa“, ističe:

1. Netačni su demantiji odgovornih u „Parking servisu“ Niš da postoje: „bilo kakve insinuacije da su namerno zadržavali Đorđevićevu radnu knjižicu, kao i to da su obavestili Žarka Đorđevića iz pravne službe da može da dođe i preuzme radnu knjižicu“.

2. DA JE Žarku đorđeviću kod „Parking servisa“ Niš prestao radni odnos dana 02.04.2015. godine kada mu je i uručeno rešenje o otkazu Ugovora o radu od 02.04.2015. godine. Međutim, tada, dana 02.04.2015. godine mu nije:

• Vraćena uredno popunjena radna knjižica sa zaključenim radnim stažom na dan prestanka radnog odnosa 02.04.2015. godine, a što predstavlja zakonsku obavezu Prijavljenih; a to nije učinjeno ni do današnjeg dana.
• Dostavljena Odjava sa obaveznog socijalnog osiguranja.

3. DA nepostoje dokazi (povratnica ili potvrda o prijemu pošte) Prijavljenih da je Žarku Đorđeviću poslato pisano obaveštenje ili poziv da dođe u pravnu službu Prijavljenih i da preuzme radnu knjižicu, jer isto od strane „Parking servisa“ i nije poslato Žarku Đorđeviću.

4. DA „Parking servis“ iznese na uvid dokaze kojima se potvrđuje da je Žarko Đorđević pisanim putem obavešten i to: Obaveštenjem ili Pozivom da dođe u „Parking servis“ i preuzme radnu knjižicu.

5. DA „Parking servis“ iznese na uvid i dokaz (povratnica ili potvrda o prijemu pošte) da je Žarko Đorđević primio takvo pisano Obaveštenje ili Poziv.

6. DA se radi o političkoj pozadini ovog slučaja.

11 Comments

  1. Само напред г-дине Ђорђевићу до победе, Нишлије су са Вама. И не обазирајте сена ботове који су продали веру за вечеру. Србија је једна – остало су…

    1. A zašto je neko psihijatriski slučaj ako se bori za svoja prava. Koliko ja vidim ti mrgude bi bilo dobro da posetiš doktora da vide šta nije u redu sa tobom čim ne umeš da izvučeš sam zaključke.

    2. Slazem se, samo lud covek moze da ucini toliko zakonskih prekrsaja i krivicnih dela. Ljudi ceo zivot rade i steknu vrlo malo, a Marko bogami dva cela stana. Ali njegove sklonosti su ga preporucile za to popularno mesto, direktora omiljene firme. Pozdrav

  2. A Zare… Radio si u toj lopovskoj firmi. Cutao si tad dok si primao platu od patnje gradjana. A kad si izvisio sad si borac za nekakva prava. Sramota. Dabogda ti je nikad ne vrate.

    1. Žarko je radio svega par meseci u toj firmi, i za to vreme je ukazivao na nepravilnosti zbog čega su ga i najurili sa posla. Da je ćutao o tome kako se vrše malverzacije verovatno bi i dalje radio u toj firmi. Ja mogu da zaključim da gospodin „Pravednik“ zastupa nepravdu po izrečenom.

    2. Bojim se da ti primas tu platu o kojoj pises. Razumem da je botovski lebac u sukobu sa moralom. Sledeca krivicna prijava ce pokazati koliko sam cutao. A izvestaj Drzavne revizorske agencije sve govori. Nema sta da se doda posle profesionalne obrade.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *