Licemeri dozovite se pameti – zbog vas beba nije živa i šest porodica nema domaćina

Predrag ZlikovacPredrag Zlikovac, vojni penzioner

Nekako je već tragedija sa helikopterom kod Surčina počela polako da dobija neki drugi smisao, što i ne iznenađuje u današnje vrijeme dostupnosti informacija, ali nažalost ne onih koje i kakve su nam potrebne.
Zaključak Komisija koje su formirane od strane Načelnika GŠ Vojske Srbije i Komandanta RV i PVO, po analizi Javnog tužioca iz Beograda je da je za udes helikoptera odgovoran ljudski fakor.
U Nišu je jedan od Vojnih aerodroma gdje su stacionirani helikopteri Vojske Srbije.

helikopter-srbija-MI-171 foto vs.rs
foto vs.rs

Niš štiti dobrota njenih građana,pa ga nesreće zaobilaze.
Međutim,nešto je neophodno preduzeti da ne doživimo i iznad Niša neku tragediju.
Neophodno bi bilo da se odgovorni pozabave obnovom istrošenih resursa.
Mišljenja sam da je zbog licemerstva odgovornih na određenim funkcijama i njihovog lažnog izveštavanja i dodvorništva došlo je do tragedije.
Politika se i ovaj put umiješala, nažalost da prikrije propuste za koje su odgovorni na ovaj ili onaj način – političari.

predrag 1
Deo iz izvještaja o tome ko je izdao direktan zadatak za angažovanje helikoptera

Oni su odgovorni iz prostog razloga jer licemeri koji ih izvještavaju to čine lažno i podnose fingirane izvještaje kako bi stvorili sliku da je sve idealno.
Kada je izvještavanje u Vojsci u pitanju,dolazi do izražaja licimerje i to ono najgore vrste gdje se prave dnevni, sedmični, mjesečni, tromjesečni, polugodišnji i godišnji izvještaji o stanju tehnike i gdje se precizno navodi šta je i u kakvom stanju,ali kada to treba predočiti političarimo onda licimeri to upakuju na takav način da je sve u najboljem redu, da može da izdrži, pa još i utroše sredstva na šminkanje svega toga te imamo ono „okolo gladac unutra jadac“.

predrag 2
Pilot helikoptera je i tražio da sleti na Banjici,ali je insistirano na Surčinu.

Zašto?
Nesporna činjenica je da po proceduri vojni helikopteri slijeću na heliodrom kod VMA, upravo iz razloga hitnosti zbrinjavanja pacijenata.
Najbitnije od svega u čitavoj priči je da se nisu ulagala dovoljna sredstva u održavanje tehnike i da su toj tehnici resursi bili na samom isteku.
Pored urađenih remonta,a koji s rade po principu „koliko para toliko muzike“ ili što više za što manje para, mogao se kad tad očekivati ovakav ishod.
Zato su i odgovorni ti licimeri koji nisu željeli političarima koji odlučuju o odobravanju sredstava za obnovu tehnike, dok su na ministarskim pozicijama da otvoreno u oči kažu šta je to neophodno da se zamijeni, kupi, obnovi da bi ta tehnika uz pomoć ljudi koji je opslužuju mogla da služi svojoj svrsi.
Eto da je bilo tako sada bi beba bila spašena i šest porodica u Srbiji imali bi svoje domaćine, a novine bi bile ispunjene pohvalnim člancima o njihovoj hrabrosti.
Ovako ostaje samo da zaključim
Licemeri dozovite se pameti, jer i vi nekad možete biti u tim tehničkim sredstvima, sa svojom licemerskom glavom u torbi.
Nastradalima neka je vječna slava i hvala.
Vječnaja pamjat!

2 Comments

  1. Tako je u oci napada NATO,general avijacije izjavio,nebo nad Beogradom je sigurno.Ja poverovao.Sve se sminka i laze,sve je propalo.Mnogo zaposlenih,sve na plate,doplate uz plate i sl.Tehnika nula.Pogledajte oruzje koje proizvodi i izvozi Hrvatska.

  2. Ovo je prelilo čašu. Ko još priseban u Srbiji veruje da je pilot, koga političari i širitlije nazvaše herojem, bio pijan? Nevini poginuše, odgovorni će se (bez zrna stida) baškariti u privilegijama, sve će se zaboraviti – osim boli onih koji su voleli unesrećene. Dokle?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *