Milić izlazi na izbore sa svojom grupom građana: Ne možemo nemo posmatrati epsko propadanja našeg grada

Direktor niške Kardiohirurgije Dragan Milić i grupa od oko stotinu Nišlija, formirali su grupu građana „Dr Dragan Milić“ i time odlučili da učestvuju na lokalnim izborima u Nišu. Smatraju da ne mogu biti samo nemi posmatrači epskog propadanja i urušavanja našeg grada u kome vlada nestručnost, partijska slepa poslušnost i bahatost.

Departizacija i decentralizacija, borba protiv depopulacije, reforma zdravstva u Nišu, revitalizacija kulture, podrška mladima, samo su neke od 20 tačaka koje navodi Milić u svom programu za oporavak Niša.

„Plan i program nisu Sveto Pismo i građani Niša mogu nam dostaviti predloge i mišljenja za njegovu dopunu. Mi nemamo mogućnosti da obećamo građanima ni džak brašna, ni 2 ili 3 hiljade dinara, niti radno mesto čak ni upaljač ili olovku, jedino što možemo da ponudimo su naše ideje kako da Niš postane bogatije, pristojnije, lepše i pravednije mesto za život“ – navodi Milić.

Dodaje da tokom zadnjih decenija Niš i jug Srbije počinju da umiru i da za poslednjih 10 godina ima 10.000 stanovnika manje a broj stanovnika na jugu Srbije prvi put je pao na ispod milion. Prosečna plata u Nišu je, kako navodi, za 6.000 dinara manja od republičkog proseka i za 20.000 i 30.000 dinara manja u odnosu na Beograd i Novi Sad.

„Imajući sve ovo u vidu, doneli smo odluku, nas stotinak Nišlija da krenemo u borbu za pravedniji, lepši i srećniji Niš. Grad u kome će merilo biti stručnost i posvećenost gradu i otadžbini a ne poslušnost i partijska pripadnost. Niš zaslužuje i može mnogo bolje“ – zaključuje Milić.

On poziva sve da im se priključe i podrže ih u borbi za drugačiji, pravedniji, bogatiji, lepši Niš jer kako kaže bez podrške njihova borba, trud i zalaganje neće imati uspeha.

М.Т.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *