Nagrade za humanost, negovanje tradicije i razvoj male privrede

Sečenjem slavskog kolača i dodelom priznanja Gradska opština Medijana obeležila je svoju krsnu slavu „Sveta Petku“. Slavski kolač presekao je Njegovo Preosveštenstvo Episkop raško-prizrenski g. Teodosije, zamenik Episkopa niškog u obavljanju dužnosti eparhijskog arhijereja. Tradicionalno, uručena su priznanja pojedincima, firmama i udruženjima za doprinos u razvoju različitih oblasti društvenog života.

opstina-Medijana

Najviše priznanje Dukat Medijane uručeno je Fondaciji Sergeja Trifunovića, „Podrži život“, za nesebičnu pomoć u lečenju semogodišnje Andreje Stevanović i sveukupnu humanost, gradonačelniku Trebinja Slavku učureviću za uspešnu i plodonosnu saradnju i negovanje srpskih tradicija kao i Kompaniji „Jumis“ iz Niša, za razvoj preduzetništva , malih i srednjih preduzeća i promociju srpske privrede.

Blagodarnica je ove godine pripala Uniji pekara Niš, za negovanje preduzetništva i promociju male privrede van granica Srbije, Kompaniji „Tander prodakšn“ za razvoj filmske industrije na jugu Srbije i Udruženju „Balkanrock“ i za okupljanje velikog broja mladih ljudi oko ideje rok muzike koji se njenom promocijom bave volonterski i najposećeniji internet portal na Balkanu.

Udruženje ugostiteljskih i turističkih poslenika Niš dobitnik je Darovnice za fantastičnu prezentaciju ugostiteljskih i turističkih kapaciteta Niša daleko van granica naše zemlje a isto priznanje pripalo je Osnovnoj školi „Dušan Radović“ Niš – za izuzetnu saradnju, razvoj i negovanje sportskog duha mladih kao i Vokalnom sastavu „Constantine“ Niš – za uspešno predstavljanje i promociju muzičke kulture Niša i Srbije. Slavskoj svečanosti prisustvovali predstavnici gradova i opština sa kojima najveća niška opština sarađuje, iz zemlje i inostranstva, kao i veliki broj zvanica iz svih oblasti društvenog života.

gradjanin.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *