Naplatne rampe su globa za privrednike i ostale Nišlije

Mnoge Nišlije negoduju što se na izlazima iz Niša trenutno grade naplatne rampe koje mnogi zovu i „granični prelazi“ jer su planirani na mestima gde se grad preseca na dva mesta, kod Malčanske petlje i iznad „Jugopetrola“.

Mnogi tvrde da će najveću štetu zbog naplate putarine na ovim mestima imati privatnici – distributeri jer će čim žele u neko od obližnjih sela da prevezu robu morati da plate. Navodi se i tvrdnja na društvenim mrežama da će zbog naplate putarine na ovimn mestima biti strašne gužve po gradu jer ljudi više neće zaobilaziti oko Niša nego će ići kroz Niš.

Branislav Jovanović

Branislav Jovanović, odbornik koalicije Niš moj grad je poslao medijima saopštenje u kome navodi da je potpuno suludo da se na ovim mestima postavljaju naplatne rampe.

Postavljanjem naplatnih rampi oko Niša izvršen je još jedan atak na naše sugraane, ne samo po džepu, nego i na slobodu kretanja. Za razliku od drugih gradova koji ovaj vid torture još nisu osetili, za Nišlije će biti luksuz da svojim vozilima idu iz jednog u drugi deo grada jer će plaćati putarinu, s obzirom na lokaciju postavljenih naplatnih rampi.“, kaže Branislav Jovanović, odbornik koalicije „Niš, moj grad“ u Skupštini Grada Niša.

Jovanović kaže da je u doba Turaka i tvrđava imala četiri kapije, a sada Niš postaje rob novim dažbinama kojima, kako kaže, gradsko rukovodstvo puni republičku kasu.

Jovanović podseća da je prethodna gradska vlast izgradila kapiju Niš-Jug bulevarskog tipa kod KP doma, saobraćajnicu Niš-Istok (Matevačka petlja).

Rekonstruisali smo put Niška Banja – Prosek i na taj način otvorili još jednu kapiju Niša. Na tim mestima ili u blizini planirate da otvorite naplatne rampe i ubiranjem tog novca dodatno napunite republički budžet. Nismo mi ulazno – izlazne saobraćajnice gradili da biste vi uvodili ove namete, već da bismo olakšali život sugrađanima“, zaključuje Jovanović.

gradjanin.rs

Medijski sadržaj sufinansiran sredstvima za javno informisanje Grada Niša.

1 Comment

  1. Gospodin Bane bio i uvek biće za svoj narod, pomagao svima, samo ko ne zna može loše da govori o njemu. Porodičan, srdačan i pre svega sa manirima pravog gospodina BANETA ZA PREDSEDNIKA

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *