Ne ruši se zid u novom Kliničkom centru nego se pravi otvor da bi uneli aparate (foto)

Rukovodstvo Kliničkog centra u Nišu demantovalo je danas da bi na jednom delu novog objekta trebalo porušiti zid da bi se uneo aparat – magnetna rezonanca. Direktor Kliničkog centra u Nišu, Zoran Radovanović rekao je da nikada nije potvrdio nikome da bi zid trebalo rušiti.

U toku današnjeg dana stiglo je obaveštenje izvođača radova da će ne rušenje zida već otvaranje otvora da bi ušao magnet koštati 193 evra, a to će platiti izvođač radova.

On je rekao da bi novi Klinički centar u Nišu trebalo da se otvori sredinom decembra, a na 50.000 kvadrata.

Za magnet je otvor veličine 2.5 x 2.5 metara, to je 6,25 metara i napravljen je trošak 193,73 evra. To je bio povod da se najlepša i najveća investicija u našem gradu okrene u neku drugu priču. Magnet teži 12 tona i ne može da uđe ni kroz jedna vrata na svetu“, istakao je Radovanović.

Kamen temeljac novog Kliničkog centra položen je oktobra 2013. godine u vreme vlasti Mlađena Dinkića. Podignut je kredit kod Evropske investicione banke da bi se u četiri najveća grada u Srbiji napravili novi Klinički centri. garant za ovaj kredit je Vlada Srbije. U početku gradnja je koštala m35 miliona evra, a kasnije je ta cifra porasla tako da se procenjuje da je do sada u niški objekat uloženo oko 50 miliona evra.

gradjanin.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *