„Nedelja parlamentarizma“ u Gradskoj opštini Medijana

Predavanjem na temu: „Aktivno učešće mladih u političkom životu’’ i otvaranjem svojih vrata za mlade, Gradska opština Medijana pridružila se održavanju „Nedelje parlamentarizma“ u organizaciji Narodne skupštine Republike Srbije.

Ideja je bila da se mladima Niša približi pojam opštinske uprave, Skupštine, radnih tela, komisija i Kancelarije za mlade. Obraćajući se učesnicima skupa, predsednik Gradske opštine Medijana Milan Krstić rekao je da je najveća niška opština od svog osnivanja posvećena novim generacijama i da će za njih još više raditi u budućnosti.

Ovaj događaj treba da nas podseti da uvek radimo za one koji će nas naslediti. Da našoj deci, studentima, kaže su vrata najveće niške opštine uvek otvorena za njih, bez obzira da li je reč o podršci koju treba da  im pružimo ili tek razgovoru o bilo kojoj temi – rekao je Krstić, naglasivši značaj konstruktivnog razgovora kao osnove za bilo kakav uspeh i rešavanje problema.

Četrdesetak učesnika skupa, aktivista i aktivistkinja iz nevladinog sektora, učenika srednjih škola i studenata niških fakulteta dobili su  priliku da razgovaraju sa opštinskim zvaničnicima o temama koje se tiču unapređenja položaja mladih na području Gradske opštine Medijana. Ovo će, kažu u opštinskoj Kancelariji za mlade, biti jedan od prvih koraka transparentnijeg rada opštine i same Kancelarije, ali i otvorenijeg pristupa ka mladima i građenju boljih kanala komunikacije za naredni period.

Nedelju parlamentarizma, po drugi put, organizuje Narodna skupština Republike Srbije u saradnji sa inicijativom “Otvoreni parlament”. U okviru Nedelje parlamentarizma, u periodu od 7. do 13. novembra ove godine, održaće se niz događaja širom Srbije. Nedelja parlamentarizma predstavlja seriju događaja koji za cilj imaju bolje povezivanje i upoznavanje građana i građanki Srbije sa radom Narodne skupštine. Cilj je otvoranje prostora za debate o učešću građana u demokratskim procesima, značaju otvorenosti parlamenta kao institucije, kao i različitim načinima komunikacije između građana i njihovih direktno izabranih predstavnika.

gradjanin.rs

Medijski sadržaj sufinansiran sredstvima za javno informisanje Gradske opštine Medijana

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *