(Ne)očišćen sneg i led – glavna tema u Nišu

(Ne)očišćen sneg i led na trotoarima i kolovozima glavna je tema juče i danas u Nišu. Milan Đorđević iz Komunalne policije kaže da je ovaj organ zabeležiuo juče 351 kontrolu gde su upozoravani građani privatnih zgrada i kuća kao i privatni lokali da očiste sneg i led ispred svojih objekata.

foto: gradjanin.rs

Od tog broja, njih 200 su očistili dok ostali nisu, tako da su još jednom upozoreni. Mi svakako imamo prioritet kod kontrole ulica, a to su svakako one najprometnije – kaže Đorđević.

U Hitnoj pomoći kažu da je ove nedelje prijavljeno 12 osoba koji su zbog pada na ledu zadobili povrede ruku, nogu i glave.

Da podsetimo, za neočišćen sneg i led ispred objekata preti kazna od 50.000 dinara, ali za sada nikome nije napisana prijava, a sve se zasniva na upozorenjima.

U građanstvu, na društvenim mrežama i televizijama ima mnogo onih koji kažu da je Niš neočišćen dok drugi podržavaju ideju da bi građani sami trebali da se organizuju i da čiste bočne ulice u gradu jer je mnogo snega palo da bi nadležni iz Zimske službe pravovremeno reagovali.

Niški taksisti kažu da je na Badnji dan i Božić, u toku oluje bilo „strašno“, a da je sada kolovoz na mnogim mestima rasčišćen.

Zanimljivo je da je gore iznad Kule, Kovanlučka i druge ulice očišćen sneg tako da je prohodno. Imamo mali problem u Gornjem i Donjem Komrenu. Uglavnom sve prometne saobraćajnice su danas očišćene – kažu taksisti.

M.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

© 2022 GRAĐANIN - Gradjanin.rs je upisan u Registar medija Republike Srbije pod rednim brojem: IN000266