Neshvatljivo: Većnik „optužio“ NTV da vodi kampanju protiv Gradske toplane

Gradski većnik Miloš Milošević uzburkao je duhove građana jutros u Nišu kada se javio direktno u jutarnji program Niške televizije koju je „optužio“ da vodi kampanju protiv Gradske toplane, a povodom značajno visokih računa za daljinsko grejanje za decembar mesec. Milošević je u Gradskom veću Niša zadužen za energetiku.

Gradski većnik Miloš Milošević – foto: Isečak iz priloga RTV Belami

Građani ovih dana u Nišu nemaju kome da se požale na visoke račune pa svi mediji beleže brojna javljanja ljudi kojima su televizije, internet portali i drugi ostali jedina nada da iskale svoju ljutnju tako da je bilo kakvo vođenje kampanje NTV-a potpuno bespredmetno tvrđenje.

Posle Miloševićevog javljanja uživo u program, ređali su se građani koji su se usprotivili njegovom mišljenju, a njegovo objašnjenje za visoke račune je bilo „da je mesec decembar bio izuzetno hladan pa je „Jugorosgas“ isporučio više energenta toplani, a toplana građanima te je cifra na računima bila viša jer se više gasa potrošilo“. On je spomenuo i da je algoritam obračuna takav da je moralo doći do visokih računa. Taj termin algoritam posebno ide na nerve Nišlijama jer se koristi za precizno izračunavanje nekog problema, a kod računa za grejanje je mnogo toga nejasnog.

Jedna od gledateljki se javila i rekla da je za svoj stan u novembru platila 4.200, a u decembru 8.000 dinara pa se upitala da li većnik zna šta to znači za nju kada pored toga ima nisku penziju.

Temelj ovog neuređenog problema datira od ranije kada je Vlada Srbije potpisala dokument po kome jedino Nišu u Srbiji, energente isporučuje „Jugorosgas“. Aktuelna gradska vlast je nasledila takvo stanje. Koliko je to dobro za građane Niša videlo se iz govora direktora Gradske toplane za skupštinskom govornicom Zorana Stojanovića gde je rekao „da je samo plaćena kamata „Jugorosgasu“ iznosila neverovatnih 570 miliona dinara“! To mediji nisu baš propratili iako je cifra ogromna za grad Niš.

Očigledno da je većnik platio danak neiskustvu. On je prema ranijim navodima radio tek tri godine u Elektrodistribuciji da bi posle toga postao gradski većnik ili verovatno da kao takav kadar jednostavno ne razume šta građanima znače tih par hiljada više za grejanje, kada mesečno žive sa dvadeset ili trideset hiljade dinara.

M.S.

5 Comments

 1. Na pragu pedesete, ponovo citam neke knjige iz mladosti, putujem u gradove i drzave koje sam kao student posetila i dozivljaj je sasvim drugaciji. Šta ti je iskustvo… Da je to znao Darko Bulatovic ne bi za vecnike postavio dvadesetogodišnjake… oni nisu krivi jer ne znaju koliko ne znaju…

 2. STA JE BITNO KAKO SE ZOVEM I MOJA E MAIL ADRESA. TAJ. GOSPODON JE PRIMLJEN PO PARTISKOJ LINIJI I BOLI NJEGA. BRIGA ZAS GRADJANE I NTV NIJEBKRIVA STO SU ONI LOPOVI I DERU NASM KOZU. NEKA MI DA NJEGOVU PLATU PA BI SE I TADA RAZMISLILAS DALI PLATILA NJIHOVU POHOTU. AKO NISZTE ZNALI MASJU 20 INZENJERA KOJI NEZNAJU STA DABRADE SABSOBOM I IMAJU 12 PRAVNIKA KOJI NEZNA.M KOGWAS ZASTIUPAJU. STO NACI DA NA JEDNOG RADNIKA. DODJU JEFDASN INZENER JEFDASN PRAVNIK I JEDAN. ADMINISTRATOR. TREBASLA BI MALO FINANSISKA INSPEKCIJA DA PROCESLJWA TOPLASNU. MISLIM DA BI TREBALA TRECINA DA BUDE OTPUSTENA. A MI AKO SMO KLENOVI DA TRPIMO OVA SRANJA, I TO CELI NIS NEMA POSKUPLJENJA?? BEOGRAD 80 KVADRATA PLACA 8.000 DINARA .NOVI SAD 5.000 DINASRA. AKO IMOVO PRODJE ONDA SMO STVARNO BOLESNI. 30. JANUARA DA IZADJU SVI KOJI NISU ZADOVOLJNI OVOM PLJACKOM NARODA.

 3. Većnik je neiskusan ????
  Pa , zašto radi posao koji ne zna ??? Retoričko pitanje!
  A , da li on ume da radi bilo koji posao ?
  Koju „školu“ je završio i koje je poslove obavljao /kao „mladji referent“/,pre nego što je zadužen
  „za energrtiku“ !
  A i pravu je : „šta gradjanima znači tih par hiljada
  dinara“ , kad nemaju ni dinar u džepu !
  „Sit gladnom ne veruje“ …
  Trebalo bi mu „omogućiti“ da i on „živi sa 20-30 hiljada dinara i da „uživa“ kao i sve Nišlije !

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *