IZBORI: Niš na vodi?

[dropcap color=“#DD3333″ type=“square“]g[/dropcap]rađanin: Miodrag Miljković

izbori4Nema lepšeg i boljeg perioda nego kada smo u kampanji. Srbija u kampanji je zemlja iz snova.

Sve vrca od poslova, para, sredjenih gradova, države, nema šta nedostaje.

Idemo redom.

Sve lepše od lepšeg u vestima.

Koridori Srbije izjavili da će najduži tunel, zove se inače Manojle, biti završen do 2016. Doduše ceo Koridor 10 je trebalo da odavno bude završen, ali sada su izbori i sada je to aktuelno, posle nije. Neće ni biti. Inače za šest meseci iskopano je oko 100 metara pomenutog tunela, ali to nije merilo. Merilo su izbori.

I da. Koristi se najmodernija tehnika i tehnologija. Kako su uspeli da za šest meseci uz najmoderniju tehniku iskopaju 100 metra i kako će do 2016. završiti svih 1, 8 kilometara je u domenu predizborne Srbije.  Onda opet Koridori Srbije ali sada u domenu železnice obećavaju rekonstrukciju 112 kilometara pruge.

Obezbedjeno sve. Pare, materijal ima i za ruke. Samo da se uradi. Posle toga će prosečna brzina naše železnice sa sadšnjih 40 kilometara na sat, skoćiti na 42,6 kilometara na sat. Malo li je.

vucicSasvim slučajno, naravno, Komtrade je zaposlio 200 stručnjaka i sasvim slučajno je taj pogon u Kragujevcu otvorio PPV. Komtrade je želeo da pogon otvori i ranije, ali nisu bili raspisani….

Pardon, nije sve bilo gotovo.

A sada se baš lepo potrefilo.

Predsednik Nove Srbije i ministar gradjevinarstva i urbanizma u ostavci, Velimir Ilić, skromno da skromnije ne može biti je tiho saopštio novinarima koji su na press koji je imao u Valjevu da je potpisao ugovore za 13 milijardi evra namenjenih projektima za brži razvoj Srbije… (I Čačka, dodao je u sebi) Eto da nema kampanje nikada za ovo ne bismo saznali.

Vredan, skroman kakvog ga je Bog dao, Velimir Ilić nikada, ni pod mukama ne bi to rekao naročito ne novinarima, ali eto idu izbori, pa da se i on čuje… Dobro ne znamo ni s kim, ni kada je to potpisao, ne znamo ni koji su to projekti koji će nas brže razviti, mada ne znam da li može brže od ovoga, ali nismo mi tu da to znamo, nego da slušamo šta nam se kaže. Ima ko zna.

ceda ldpPredsednik LDP-a, poslanik, predstavio se i kao privrednik. Kaže da je podigao Fidelinku na noge.

Ne znamo je li ista, ta Fidelinka, bila na kolenima ili na dupetu?

Do izbora će valjda i prohodati. Ako i ne potrči…

Najlepši mi je ipak projekat pod radnim nazivom „Beograd na vodi“.

Iako nije započet do 2019. će biti završen. Video sam i slike. Sjajno. Svi će doći u Beograd. Šta doći, svi će živeti u Beogradu. Svi.Cela Srbja.

beograd-na-vodi-LukaBeogradProjekat će uposliti celu Srbiju. I svi ćemo se preseliti u Beograd.

To će u budućnosti smanjiti troškove izbora koji sada mora da se organizju po celoj Srbiji.

Relaksiraće nas napetosti oko teritorija i teritorijalne podele jer neće biti razloga za tim jer ćemo svi živeti u Beogradu.

Na zalganje i insistiranje zaslužnog gradjanina Ilića, delovi Beograda biće proglašeni severnim pregradjem Čačka. Ujedno, Čačak će biti jedina enklava južno od Bubanj potoka. Sever Beograda, sada pod privremenim imenom Vojvodina, je ionako na vodi čim jača kiša padne ili na snegu pa neko mora da im pomaže. Ovako neodogovorno ponašanje dovelo je do izuzimanja Severnog Beograda iz projekta „Beograd na vodi“.

beograd-na-vodi2Niš i jug Srbije će imati počasno mesto u projektu „Beograd na vodi“.

Moći će da rade na njemu, da ga slikaju, da šalju slike rodbini i da se hvale ko da je njihov. Niko im neće smetati da plate radove na projektu, ma jednom rečju ko da je njihov. Naravno, Niš ne može da bude na vodi.

Taman sam poželeo da u Nišu nema gladnih i nema nasilja, kada je moje prizemne i nadasve nerealne želje razbio hor u kampanji, glasajte za nas, ionako boljih od nas nemate…

Možda jednom i doživim da Nišu nema gladnih, nema nasilja, možda Beograd i bude na vodi, a dotle?

A vi? Na čemu ste?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

© 2023 GRAĐANIN - Gradjanin.rs je upisan u Registar medija Republike Srbije pod rednim brojem: IN000266