Niška opozicija u petak potpisuje Izjavu o namerama i zajedničkom delovanju

Predstavnici opozicije u niškom parlamentu i stranke koje ne participiraju u gradskoj skupštini potpisaće narednog petka, Izjavu o namerama i zajedničkom delovanju, saznaje “Građanin”.

opozicija1

Tu izjavu bi trebali da potpišu predstavnici stranaka u niškom Medija reform centru, a naš izvor navodi da je za sada jedino nepoznat termin koji bi trebalo da se do tada uskladi. Ova grupa stranaka koju čine Demokratska stranka, Narodni pokret Srbije, Reformistička stranka, Nova stranka, Socijaldemokratska stranka, Zajedno za Srbiju i Liberalno demokratska partija imala je i juče sastanak na kome je dogovoreno ovo, ali i smer daljeg delovanja.

-Izjava o namerama zapravo definiše naš odnos prema vlasti zbog koje grad ubrzano propada. Rano je pričati o zajedničkom izlasku na izbore, ali može se reći da će naš nastup u gradskoj skupštini biti jedinstven, a sve u cilju da zaustavimo ovaj društveno-politički sunovrat u kome se nalazimo, saopštio nam je naš izvor.

opozicija-1
Opozicija blokira govornicu Skupštine grada Niša

Predstavnici opozicije na jučerašnjem sastanku složili su se „da je odnos gradske prema republičkoj vlasti podanički i da čelne ljude grada niko od predstavnika Vlade ne prepoznaje, a samim tim ni čuje“.

-Ni gradonačelnik, ni njegovi bliski saradnici ne čine ništa da se ovaj odnos, koji traje već tri i po godine, promeni, jer nemaju hrabrosti da bilo šta kažu i urade u interesu grada i Nišlija. Predstavnici opozicije smatraju da će najavljeno smanjenje transfera lokalnim samoupravama za oko milijardu dinara dodatno narušiti ionako teško funkcionisanje grada. Direktne posledice osetiće osiromašene Nišlije koje ionako jedva sastavljaju kraj s krajem. Sigurno je da će se nedostatak novca, smatraju stranke opozicije, odraziti na isplatu za socijalu, stipendije, porodilje, koje ionako kasne, a postoji realna opasnost da rad škola i vrtića bude ugrožen. Iz tog razloga, opozicija upućuje apel svim narodnim poslanicima iz Niša, posebno onima iz vladajućih stranaka, da pokažu da su istinski predstavnici građana svoga grada i progovore o ovoj temi u Skupštini Srbije, kao i da podnošenjem amandmana spreče da se novac dodatno otima od Nišlija, navodi se u zajedničkom saopštenju ovih stranaka.

M.S.

3 Comments

  1. Молим у горњем тексту, чланку, наведене и описане, да не загађују градску средину и не подсећају Нишлије, угрожавајући нишко ментално здравље, на постојање њихових безкарактерних, бестидних, креатура.

  2. А ако, у било ком тренутку, било кога од њих, њихов шеф из београдске централе странке, постави за директора те и те републичке установе у Нишу, по ко зна који пут ће пљунути на интересе својих суграђана и немилосрдно бранити ставове „одозго“! Све сам вас обрисао гумицом, јер сте за ових 20 година показали какве сте СИТНЕ ДУШЕ и као опозиција и када имате власт!!!

    1. Tačno !
      Reformisti su zakon – za NIŠ … ostali su mi sumnjivi , sede na dve stolice.
      Biću osudjen od ostalih komentatora , ali iznosim moje mišljenje koje i ne mora da bude tačno !!! Ali mislim da sam u pravu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *