Niški bokser „napada“ zlatnu rukavicu u Beogradu

Prestižni međunarodni turnir u boksu, koji ove godine slavi jubilarni 60. rođendan – „Zlatna rukavica“ biće održan u „Beogradskoj areni“ od 23. do 25. novembra 2017. godine, a na njemu će učestvovati i niški bokser Filip Stanković (BK “NAISSUS” i Fight klub “STANKOVIĆ).

Filip Stanković (dole u sredini) sa reprezentacijom
Stanković (klik za uvećanje)

Filip je sin poznatog Zorana Stankovića Trše i od nedavno član reprezentacije Srbije u boksu koja nakon dvonedeljnih priprema u Makedoniji, zatim takmičenja na tradicionalnom i veoma cenjenom međunarodnom takmičenju u Skoplju – „Zlatnom gongu“, finiš priprema za najvažnije takmičenje koje sledi u beogradskoj Areni odrađuje na Zlatiboru.

Spreman sam, nakon pobeda na boks spektaklima u Nišu i Đevđeliji koje je organizovao Balkan boksing, motivisan sam da nastavim sa dobrim rezultatima. Ovo je veliko i prestižno takmičenje, čast je na njemu učestvovati” – istakao je Filip Stanković tokom priprema na Zlatiboru.

U beogradskoj „Štark Areni“ na prvom boks spektalu pod svodovima bastiona našeg sporta učestvovaće oko dvadeset zemalja iz celog sveta, među njima i selekcija Kine koa je među prvima prijavila dolazak. Finale „Zlatne rukavice“ zakazano je za 25. november 2017. sa početkom od 19 časova u „Beogradskoj areni“, a zahvaljujući pokroviteljstvu Grada Beograda ulaz će biti besplatan za sve ljubitelje plemenite veštine.

Podsećanja radi, čuveni „ Meč šampiona“ za trofej „Zlatna rukavica“ prvi put je održan 1957.godine u Beogradu, kada je počelo zlatno vreme jugoslovenskog, samim tim i srpskog boksa. Osvajači „Zlatne rukavice“ bili su čuveni šampioni tadašnjeg vremena – Marijan Beneš, Mate Parlov, Mirko Puzović, Bratislav Ristić i mnogi drugi iz plejade šampiona nekadašnje države.

Direktan prenos mečeva naći će se na TV stanici Sportklub koja pokriva celu bivšu Jugoslaviju.

gradjanin.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *