Niški košarkaš za tri meseca osvojio par zlata u atletici – ekspresno pozvan u srpski tim

Niški košarkaš KK“Nibak“-a, Kostadin Nikolić (17) za samo tri meseca u klubu „Niški maraton“ osvojio par zlatnih medalja u atletici tako da je ekspresno pozvan u srpsku atletsku reprezentaciju! On trči discipline na 100 metara i štafetu.

unnamed (2)
Nikolić (desno) sa trenerom Živkovićem

Retko se u Nišu prepričavaju priče o šampionima u atletskim disciplinama, još ređe je pročitati da rekorde obara jedan mladi košarkaš. Ovo je jedna takih priča, Kostadin Nikolić potiče iz sportske porodice, atletikom se bavi tek tri meseca, a pored košarke, učestvovao je u školskim takmičenjima u atletici, a odakle ljubav i prema ovom sportu.

Za samo tri meseca takmičenja Nikolić ponosno ističe postignute rezultate, koji su za divljenje.

– Za kratak period ostvario sam sledeće rezultate. Na školskom prvenstvu Grada Niša u Atletici osvojio sam prvo mesto, prvi sam bio i na Međuokružnom prvenstvu. Zlatom sam se “okitio” i na Krosu RTS-a, Prvenstvu Centralne Srbije za mlađe juniore koje je održano u Kragujevcu u maju 2015. Na Državnom Prvenstvu za mladje juniore održanom u Sremskoj Mitrovici jedna stotinka nedostajala mi je za treće mesto. Posle nastupa na Drżavnom prvenstvu u klubu je stigao poziv od Selektora, pozvan sam i u nacionalni tim Srbije, poručuje Nikolić.

unnamed (1)
Nišlija Nikolić među prvacima Balkana

Nikolić kao svoj najveći uspeh ističe prvo mesto na Balkanskom prvenstvu u atletici za mlađe juniore.

– Prvenstvo je održano u Sremskoj Mitrovici 04. jula ove godine, učestvovalo je 14 zemalja. Naša muška štafeta osvojila je prvo mesto na Balkanu, ujedno smo oborili nacionalni record star nepunih 10 godina. Rekord koji je iznosio 42,86 postignut je u Istanbulu 2006. godine, a naše vreme iznosilo je 42, 79. Drugi su bili Turci, a treći hrvatski takmičari, kaže mladi Konstantin.

Kostadin je član Atletskog kluba “Niški maraton” sa njim svakodnevno radi Vladimir Živković, treninzi se održavaju na stadionu “Čair”.

– Naš klub ima veliki broj polaznika, realizatori smo projekta Kids Athletic – Dečija Atletika, koji podržava Svetska Atletska federacija IAAF, trenutno imamo preko stotinu polaznika mlađeg školskog uzrasta od 6 do 12 godina a svi zainteresovani mogu nam se pridružiti putem Facebook stranice našeg kluba, “Niški Maraton”, poručuje Živković.

A. Ilić

1 Comment

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *