Niški strip-crtač u Bonelijevom timu

[dropcap color=“#DD3333″ type=“square“]g[/dropcap]rađanin: Sava Stamenković

laciNišlija Vladimir Krstić Laci deo je tima crtača strip serijala o Adamu Vajldu. Kreator serijala je čuveni Đanfranko Manfredi, a izdavač italijanska izdavačka kuća „Serđo Boneli“.

Manfredi je lično birao sve crtače. Pored Alesandra Nespolina, koji je glavni crtač, tu su i Antonio Luki, Masimo Čiprijani, Mateo Busola, Paolo Rafaeli, Đorđo Somakal, ali i strip-crtači sa prostora bivše Jugoslavije: Damjan Stanič, Stevan Šubić, Zoran Tucić, Darko Perović i Nišlija Vladimir Krstić Laci.

Krstić je rođen u Nišu 1959. godine. Sa prezimenjakom Vladimirom, takođe Nišlijom, stvorio je Lutalicu Bilija, vestern o netipičnom junaku Divljeg zapada. Radio je i na Velikom Bleku i Nindži. Od 2006. radi za francuske izdavače (serijal o Šerloku Holmsu), ali i ilustruje izdanja našeg “Kreativnog centra“.

Radnja stripa posvećena je Adamu Vajldu, škotskom istraživaču, članu Kraljevskog geografskog društva. Adam je čovek od akcije, avanturista, zaljubljenik u prirodu, pa mu divljina Afrike više prija od života u Londonu. Po dolasku u Afriku brzo postaje zaštitnik domorodaca. Bori se protiv trgovaca robljem i pohlepnih kapitalista željnih afričkog zlata i dijamanata, istovremeno pokušavajući da zaustavi plemenske ratove. Naravno, kao i u svim Manfredijevim stripovima, tu je i ljubavna priča. Adam upoznaje Bantu princezu, Aminu.

U nastavku pogledajte kako izgleda prvi Lacijev crtež Adama Vajlda.

lacijev adam wild

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *