Nišlija selektor kineske snoubord reprezentacije niže uspehe na Azijskom kupu

Višestruki državni prvak i proslavljeni olimpijski trener i osvajač mnogobrojnih medalja kako za Srbiju tako i za mnoge druge zemlje, Nišlija Jurica Stanković, kao selektor kineske olimpijske snoubord reprezentacije, ne prestaje da niže medalje. Sa svojim timom je na Azijskom kupu u Kini osvojio čak deset medalja.

Njegov tim je pre dve nedelje na takmičenju u Južnoj Koreji osvojio 7 medalja, što je bio istorijski rezultat za snoubord reprezentaciju Kine. Jurica je u svojoj karijeri vodio reprezentacije Grčke, Gruzije,  Ujedinjenih Arapskih Emirata, a pre dve godine postao je miljenik Kineza.

„Na takmičenju u Koreji osvojili smo sedam medalja, od čega tri zlatne, a u Kini prošle nedelje osvojili smo 10, tako da sada već imamo 17 medalja što je istorijski rezultat za Olimpijski tim Kine u snoubordu“ – kaže Stanković.

Dodaje da se lako uklopio u disciplinu i težak rad u Kini, što njih odlikuje, i da dobar trener mora da prepozna grešku kod svog takmičara i da mu je objasni kako bi on uspeo da popravi.

„Organizacija je sjajna imamo odličan tim, tako da ostaje da se spremamo za Olimpijske igre u Milanu za dve godine. U Kini je dosta hladnije nego u Srbiji, staze su tvrđe tako da je veoma pogodno za dobar trening“ – ističe Stanković.

Pre dve godine na Zimskim paraolimpijskim igrama u Pekingu, Stanković je sa svojim timom napravio istorijski rezultat za Kinu kada su osvojili čak deset medalja u snoubordingu.

M.T.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *