Nišlije koje su 5.oktobra bile u Beogradu, danas se osećaju izmanipulisano

Na dasnašnji dan navršava se 15. godina od pada režima Slobodana Miloševića, tadašnjeg predsednika SR Jugoslavije. Tog 5. oktobra u Beogradu se okupilo milion ljudi, a važnu ulogu su igrale Nišlije koje su krenule automobilima i autobusima iz cetra grada, a kolonu su predvodili bivši gradonačelnik Niša, Zoran Živković i general Momčilo Perišić.

autoput-kod-aleksinca1
Nišlije „probile“ kordon nadomak Aleksinca – foto:FB/Zoran Živković

Odlasku za Beograd, prethodili su septembarski izbori gde je pobedio Vojislav Koštunica ispred Demokratske opozicije Srbije, a koje Milošević nije želeo da prizna. Tih dana priseća se Nišlija Igor Nikolić.

-Krenulo se ujutru iz ulice Milojka Lešjanina. Narod je tada imao odlučnu želju da stane na put ratovima, izolaciji, inflaciji. Želeli smo da iskorenimo tu nesreću. Negde na polovini puta zaustavio nas je kordon policije koji se posle pregovora povukao. U Beogradu nas je odmah sačekao suzavac, metež, haos, ali to je prošlo. Jedan deo nas je otišao prema RTS-u, a jedan ostao kod republičke skupštine. Nekako je narod ušao u skupštinu. Niko od Nišlija iz naših autobusa nije ni spajalicu uzeo dok su drugi lomili, krali, palili… Ubrzo je policija prešla na stranu naroda i tada smo imali utisak da će se nešto promeniti. Lideri DOS-a su izneverili obećanja tako da se svi osećamo malo izmanipulisano- priča Nikolić.

M.S.

6 Comments

  1. @Milosh. Tačno. Zato građani treba da uzmu stvari u svoje ruke. Ako treba – vaninstitucionalno. O životu i opstanku se radi. Baciti partijske lopurde, njihove tajkune i njihovu podguznu administraciju na deponiju. Konačno. Inače, propast.

  2. Sve je bila farsa, cilj je bio da se na vlast dovede poslusnicka ekipa finansirana od strane zapada, da se debelo nalapa parama a kada se ogadila narodu onda su uz pomoc sluzbi presvukli „spavace“ iz redova radikala da nas satru do kraja.

  3. ОГРОМНА ЈЕ ШТЕТА ШТО СУ У ПРОВАЛИЈУ ПРОСУЛИ ОНОЛИКУ ПОЗИТИВНУ ЕНЕРГИЈУ И ОЧЕКИВАЊА. Зато што 6. октобра нису набили у затвор неколико хиљада крвника који су 10 година вадили душу народу- терорисали сопствени народ, изгубили неколико ратова и покренули поступак најнеправедније пљачкашке приватизације.Зато што нису лустрирали неколико хиљада новинара, судија,… него им се усладио проклети српски слоган *СЈАШИ КУРТА ДА УЗЈАШЕ МУРТА*! Зато што је Тадић вратио у живот СПС НА САМРТИ и касно схватио да се Ђинђић од тога и дан данас преврће у гробу! Зато је разбуцана ДС за сва времена а ми сада имамо за вратом СНСовце и СПСовце. п.с.Жалосно је што је Ниш и Србија прошао и ону фазу *СЈАШИ МУРТО-ЛУД ЈЕ ОВАЈ КОЊ*. п.п.с. СУЗАВЦИ 5.ОКТОБРА СУ БИЛИ 10 ПУТА ОТРОВНИЈИ ОД СУЗАВАЦА 9.МАРТА 1991.

  4. „Malo izmanipulisano – priča Nikolić“. Kud malo? Odraše nam dosovci kožu s leđa, pokradoše sve što su mogli da maznu i natovariše nam na grbaču esenesovsku polupismenu, lažljivu i kradljivu bratiju. Njihovo mesto (uostalom, svih političkih partija) u istoriji je sramno. Izneveriti ogromno poverenje i velike nade – mogu samo politikantske grabežljive vucibatine.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *