Nišlije u „poteri“ za poštanskim kovertama za državnu nagradnu igru

Poslednjih nedelju dana, od kada i traje nagradna igra „Uzmi račun i pobedi“, koja ima za cilj borbu protiv sive ekonomije, među Nišlijama bukvalno traje jagma za besplatnim kovertama u kojima bi trebalo da šalju fiskalne račune! Fiskalnim računima u ovim specijalnim kovertama bi osvojili neku od vrednih nagrada koje država poklanja. Iako bi one, prema rečima nadležnih, trebalo da budu dostupne na svim poštanskim šalterima, doći do nje u Nišu je, pravi „Sizifom posao“.

foto: gradjanin.rs – slobodna ilustracija

Kako su naveli naši sugrađani, koji su poslednjih dana pokušavali da dođu do njih, dan nakon početka nagradne igre, koverti koje štampa JP „Pošte Srbije“ nije bilo gotovo ni u jednom niškom objektu ovog preduzeća.

Bombarduju nas podacima o broju odštampanih primeraka, a mi već danima pokušvamo da u našem , jednom od najvećih gradova Srbije, ne možemo da nađemo nijedan primerak, jer prosto naiđemo na odgovor službenika „NESTALO“, požalila nam se mejlom Jelena, starija sugrađanka koja je, kako kaže iz centra obišla i poštu u N.Banji, ali uzalud.

Prema zvaničnim podacima Pošte, u prvi mah odštamapno je milion i 370 hiljada primeraka, ali zbog nenadano velikog interesovanja građana, tokom vikenda doštampavali su dodatne primerke, tako da je za očekivati da će se one pojaviti širom zemlje narednih dana.

Ako je, kako su javljali beogradski mediji, u prestonici podeljeno oko 35 hiljada koverti, pitam se gde je ostatak, jer je prosto nemoguće da tako brzo budu podeljene, ne ulazeći u to da li neko želi da poštuje Zakon ili se samo nada nagradama, ali mislim da neko na položajima zloupotrebljava to, i da se one selektivno dele, izjavila je Nišlijka u direktnom uključenju u jutarnji program NTV.

Preporuke zaposlenih u Pošti jesu da zainteresovane Nišlije dođu što ranije do šaltera, jer se do podneva već podeli količina namenjena za taj dan, a za razliku od ostalih gradova gde postoji ograničenje na 5 koverti, zasada za Nišlije to ne važi.

Podsećamo, propozicije predviđaju da je neophodno sakupiti 10 fiskalnih ili slip računa kupovina sa iznosom većim od 100 dinara, izdatih od početka godine pa sve do kraja marta, a predviđene su vredne nagrade kao što su automobili, putovanja u zemlji i inostranstvu i stan u Beogradu. Kako je najvljeno, biće organizovana četiri izvlačenja tokom 2017., a prvo bi trebalo da bude već sredinom marta.

N.M.

1 Comment

  1. Да се плаћа поштарина од 23 динара,нико их не би тражио.Овако „кад је џабе и сирће је слатко“.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *