Obeležena stogodišnjica primirja u Velikom ratu

Studentski kulturni centar Niš imao je tu čast da oda počast srpskim herojima i učestvuje u svečanoj akademiji povodom obeležavanja Dana primirja u Prvom svetskom ratu! Ponosni smo što smo bili deo velikog jubileja i što su naši članovi ovom prilikom dali najbolje od sebe i iznali veliki deo kulturno –umetničkog programa!

Na akademiji pod nazivom „Čiji si ti, mali narode srpski“, u režiji Spasoja Ž. Milovanovića. učestvovali su glumci Niškog narodnog pozorišta i Akademskog pozorišta SKC-a Niš, Snežana Petrović, Dragiša Veljković, Miloš Cvetković, Uroš Milivojević, Branislava Ilić i Ivona Momirović.

foto: Miroslav Lavrenčić

Muzički deo programa maestralno su izneli Akademski hor Studentskog kulurnog centra pod dirigentskom palicom umetničkog rukovodioca i dirigenta mr Zorana Stanisavljevića, Etno vokalna grupa Akademskog ženskog hora SKC-a Niš, čiji je umetnički rukovodilac i dirigent mr Ivana Mirović, Akademski folklorni ansambl ORO SKC-a Niš, čiji je umetnički rukovodilac Slavoljub Uzunović i Veliki narodni orkestar SKC-a Niš sa umetničkim rukovodiocem Bobanom Stefanovićem.

Na sinoćnoj akademiji u Narodnom pozorištu naši čanovi imali su priliku da prikažu kulturu i tradiciju našeg grada, kao i istoriju naroda, koje već godinama brane od zaborava i čuvaju je kao najveće blago!

Zahvaljujemo Narodnom pozorištu Niš i Gradu Nišu koji su nam ukazali veliko poverenje kada su nas pozvali da zajedno sa njima organizujemo obeležavanje ovog značajnog jubileja!

gradjanin.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *