Odbornici DJB isključeni iz pokreta – U SG Niša se formira „Niška inicijativa“

Gradski odbor Pokreta Dosta je bilo(DJB) u Nišu odlučio je da isključi iz svojih redova četvoro odbornika Skupštine grada (SG) Niša koji očigledno neće vratiti mandate već bi niški parlament trebalo da dobije novu odborničku grupu pod nazivom „Niška inicijativa“.

Odbornici DJB: Srđan Nonić, Dejan Petković, Radmila Popović i Miloš Bošković(bio narodni poslanik pa dao ostavku na tu funkciju). Zamenio ga Dragoslav Petrović
Dejan Sovrlić

Dejan Sovrlić, koordinator Gradskog odbora pokreta DJB rekao je na konferenciji za novinare da su isključeni: Radmila Popović, Srđan Nonić, Dragoslav Petrović i Dejan Petković.

Njih četvoro su radili mimo statuta pokreta već duže vreme i zato je gradski odbor odlučio da ih isključi iz pokreta. Oni su napustili ideju koju je pokret imao od početka. Smenili su Mariju Ranđelović kao predsednicu komisije SG Niša za etičke odnose, a da niko nije konsultovan. To je jedan od primera zbog kojih je doneta ova odluka – rekao je Sovrlić.

On je rekao da će Gradski odbor u toku današnjeg dana objaviti saopštenje medijima gde se obrazlaže zašto su ovo četvoro odbornika isključeni.

Srđan Nonić, odbornij DJB pak kaže da je pokret napustio početnu ideju i da su odbornici nailazili na razne otpore u vrhu ove političke grupe.

Mi nećemo da vratimo mandate. Mariju Ranđelović smo smenili jer šest meseci nije zakazala sednicu Komisije za etičke odnose. U samom pokretu smo doživeli razna šikaniranja i to nezasluženo jer samo želimo da se vodimo principima zbog kojih je narod glasao na izborima za nas. Svi smo svedoci šta se radi i koliko je, na primer, korupcija rasprostranjena u gradskim preduzećima tako da ćemo osnovati novu odborničku grupu „Nišku inicijativu“, a moguće da će je pored nas činiti još neki odbornici, ali neukaljanog obraza – rekao je Nonić za „Građanin“.

M.S.

1 Comment

  1. Gospodine Sovrliću DJB i svi vi koji podržavate Sašu Radulovića ste napustili ideju koju je pokret imao od početka, tako da ili da promenite ime u nekakvu srpsku stranku ili da se ugasite. Sa sigurnošću mogu da tvrdim da su odbornici koji su napustili DJB nosioci te ideje i da su baš zbog tog vašeg zaokreta u odnosu na početnu ideju napustili vašu nikad neregistrovanu stranku.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *