Olimpijada umetnosti i plesa u Narodnom pozorištu

Olimpijada umetnosti i plesa pod nazivom International Balkan music arts & dance Olympiad – Mediana grand cup 2018 održaće se sutra u subotu 3. marta 2018.godine u 11.00 sati u Narodnom pozorištu u Nišu.


Centralna manifestacija je „Parada zastava“ koja počinje u 13.00 sati.

Pozivamo roditelje da dovedu decu i uživaju u brojnim plesovima kojima će se predstaviti, ali i takmičiti učesnici iz Srbije, Bugarske, Rusije, Republike Srpske, Grčke, Rumunije i drugih zemalja. Ulaz je besplatan – poručuju iz Medijane.

Olimpijadu umetnosti i plesa organizuje Balkanska Alijansa u saradnji sa Gradskom opštinom Medijana, Svetskom alijansom za umetnost i igru iz Moskve uz podršku Fakulteta umetnosti Univerziteta u Nišu, Društva srpsko-ruskog prijateljstva i ruskih sunarodnika „Naisus“ – Niš, Međunarodne omladinske alijanse, Federacije za prijateljstvo sa narodima Rusije i Fondacije OND „Slavjani“ iz Bugarske.

Inače, 2018. godina, posebno je značajna za grad Niš kao godina jubileja u kojoj se obeležavanja 140 godina oslobođenja od Osmanlijskog carstva 1878. godine. Ovom značajnom datumu posvećeno je i osnivanje prvog projekta Olimpijade umetnosti i igre u Nišu gde će u velikom broju nastupiti balkanski šampioni prethodnih Olimpijada – deca i omladina balkanskog regiona, Evrope i Rusije.

gradjanin.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *