Omiljeni Palilulac u teškom zdravstvenom stanju posle preživljenog požara u stanu

Neopisiva tuga i šok vladaju među prijateljima Gorana Ilića Čonija kome je u požaru u stanu izgorelo lice, a gde mu je majka smrtno stradala. Požar se dogodio oko 5:30 u potkrovlju stana Ilićevih u Ulici Milana Rakića 1a, u naselju Palilula. Za sada, kako kažu iz tužilaštva, nije poznat uzrok vatrene stihije koja je „progutala“ mali stan na potkrovlju.

Tragedija bi možda bila i veća da mladić A.Đ. nije tog jutra gledao tenis pa je video vatru, a onda pozvao vatrogasce.


Dr Janković: Pacijent ima opekotine disajnog puta

Doktor Radmilo Janković, direktor Klinike za anesteziju i intenzivnu negu kaže da je Goran Ilić stabilno, ali u teškom stanju.

– On ima pored opekotina lica i vrata i unutrašnje opekotine disajnog puta. To su jako teške povrede. On nema veliku površinu povrede, ali ima opečene vitalne organe. On je na mehaničkoj ventilaciji, intubiran je i za sada ne mogu da dam neku preciznu prognozu njegovog zdravstvenog stanja – rekao je janković.


Goran Ilić se nakali na Klinici za intenzivnu negu Kliničkog centra u Nišu. Priključen je na aparate, nalazi se u životnoj opasnosti, ali kako lekari kažu, za sada je njegovo zdravstveno stanje stabilno.

Celo naselje Palilula za ovog dečka ima reči hvale i slobodno se može reći da je omiljen među komšijama. Na društvenim mrežama se stalno ponavlja jedna ista reč: „Izdrži“.

Goran i Jovan

Goran je inače doibio nadimak po ocu Dragomiru koji je nekada igrao halfa u ovom niškom klubu.

Ne daj se brate moj!!! Izborices se sa svim problemima, uvek si bio i ostao borac!! Pobedices i ovu bitku!! – napisao je jedan od njegovih najboljih prijatelja i saradnika Jovan Nikolić Jovča u čijem studiju „Epicentar“ je snimio za godinu i po dana preko 50 hip – hop melodija.

Jovča je jedan od četvorice, petorice prijatelja s kojima se skoro svakodnevno druži.

Goran je maksimalno odgovoran i precizan. To je jedno maksimalno pozitivno biće koje s osmehom ide kroz život, bez obzira koja ga muka tišti. Imam utisak, da je njegov celokupni rad, zapravo neka vrsta opuštanja od realnog života koji nije bio prema njemu baš naklonjen. Njegovce pesme dišu ovaj kraj u kome je živeo. On u njima opisuje realne, istinite  događaje s palilulskog asfalta što trenutnio niko ne radi – priča Jovan.

On kaže da je Goran dugo pisao i knjihgu „Lutalica bez granica“, ali ne zna da li je završio.

Oko sahrane Goranove majke Vere pobrinule su se dobronamerne komšije, a biće sahranjena na već postojećem mestu na Novom groblju u Nišu.

M.S.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *