Opština Aleksinac podelila pet miliona medijima – evo i kome?

Opštinsko veće opštine Aleksinac podelililo je pet miliona dinara medijima koji su konkurisali sa svojim projetima u 2019 godini . Ove godine na konkursu je učestvovalo 32 medija, a sredstva su odobrena za 18 medija.

I ovog puta najviše sredstava dobila je aleksinačka medijska imperija okupljena oko Radio Aleksinca. Od pet miliona dinara koliko je bilo namenjeno medijima, Radio Aleksinac sa sajtom i časopisima oko sebe dobili su tri miliiona dinara ili konkretno, Radio Aleksinac 900.000 dinara, portal Alpres 850.000 dinara , Al novine 800.000 dinara , Agro pres 450.000 dinara .

Drugi na listi je TV Bosforus ili „ May media „ sa 900.000 dinara koja se vidi preko samo jednog kablovskog operatera. Radio Bosforus nije dobio sredstva jer kako se kaže u izveštaju , nemaju kadrovskih mogućnosti za realizaciju projekta .

Televizija „Belami“ sa svojim „ Narodnim novinama„ dobila je 300.000 dinara..

Tačno je da se ova sredstva raspodeljuju po projektima, a ne po broju izveštavanja sa teritorije opštine Aleksinac ali je komisija koja je odlučivala o dodeli sredstava trebala da ima i to u vidu. Sve u svemu , prema mišljenju mnogih, niški mediji su dobili neočekivanih milion dinara . Među njima su , pored „Belamija“ i Zona Plus , Kopernikus South side i South media . Najčitaniji ali i najcitiraniji portal „Južne vesti„ dobile su samo 100.000 dinara.

Da je dodela sredstava za medije nekom majka , a nekom maćeha pokazuje i primer Regionalne Televizije Laser koja je „ dobila socijalnu pomoć od 80.000 dinara, iako je u toku prošle godine imala preko 100 izveštaja slikom i reči o dogadjajima iz Aleksinca i na taj način afirmisala jednu malu sredinu, gledaocima , pre svega jugoistočne Srbije , a preko kablovskih operatera i mnogo dalje.

Najmanje sredstava za medije dobio je Centar za regionalni razvoj „ DARS „ – ALEKSINAC . Njihov projekat je podržan sa 40.000 dinara

http://www.aleksinac.biz

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *