Opština Palilula konstituisala skupštinu – Džunić vratio odbornički mandat

Opština Palilula se danas konstituisala. Pre nje, konstituisana je opština Niška banja tako da se sada očekuje formiranje opština Pantelej, Crveni Krst, Medijana i Skupština grada Niša. Predsednik Boban Džunić, vratio je odbornički  mandat u opštini Palilula jer se nalazi na listi odbornika gradskog parlamenta. Vraćanjem mandata on više neće zakonski moći da bude novi predsednik ove opštine jer se bira iz redova odbornika! Posle današnje sednice, po prvi put u opštini Palilula, od 2004. godine, Socijalistička partija Srbije neće participirati u vlasti, a to je verovatno jedan od razloga što nisu prisustvovali današnjoj sednici.

opština-Palilula
Detalj sa današnje skupštine – foto: gradjanin.rs

Nedavno je Srpska napredna stranka koja u ovoj opštini ima apsolutnu vlast potpisala koalicioni sporazum sa Srpskom radikalnom strankom tako da ove dve stranke predstavljaju sada i zvanično okosnicu vlasti u ovoj opštini.

Skupština je danas konstituisana, a većinu predstavlja 19 od 25 odbornika. Za predsednika skupštuine izglasan je Aleksandar Ždrale, a za sekretara skupštine Slobodanka Đorđević. Ostali organi kao što su zamenik skupštine, predsenik, predsednici komisija i drugo trebali bi da se izglasaju do 24. jula kako zakon nalaže, ali mislim da će se to zbitii vrlo skoro – rekao je Džunić nakon sednice.

M.S.

2 Comments

    1. MOŽDA HOĆE DA UGROZI BULATOVIĆA U ŽELJI ZA MESTOM GRADONAČELNIKA !

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *