Ovo ne sme da se zataška: Izvršitelji naplaćuju privatne dugove političara iz budžeta Niša!

Javni izvršitelj Miodrag Grujović izjavio je nedavno „da je više od desetak puta privatni dug niških funkcionera (doktora i drugih državnih službenika) naplaćen iz budžeta poslodavca odnosno Grada Niša, Kliničkog centra ili nekog druge ozbiljne državne ustanove. On je ovo izjavio u emisiji „Između redova“, autorke Dušice Dejić na RTV „Belami“.

Događalo se da u tim slučajevima Grad ne odbioja tom funkcioneru dve trećine plate zbog duga pa onda poverilac predlaže da se od poslodavca to naplati i to se na kraju naplati od Grada. E, sad da li Grad to refundira od svog funkcionera, to je drugo pitanje, rekao je Grujović i dodao da se to dogodilo u poslednjih pet godina.

Miodrag Grujović koji je i predsednik Izvršnog odbara Komore sudskih izvršitelja, ističe da je ranije to poverilac ranije predlagao, a da to danas i ne mora.

Mi, poreski obveznici, među kojima sam i ja, nikako ne bi smeli da plaćamo te račune za na primer struju i druge dugove. I mene ta situacija brine, zato smo i rešili da ovo iznesemo u javnost jwer svako bi trebalo da bude odgovoran kada se pojavljuje na televiziji i priča o nekom poštenju – rekao je Grujović.

Na ovaj snimak reagovao je do sada Udruženi pokret slobodnih stanara koji je ovakav način naplate nazvao bahatošću funkcionera.

M.S.

4 Comments

  1. Gradonačelnik Bulatović bi pod hitno morao da se oglasi i građanima potvrdi ili demantuje ovu vrstu neviđenog i neviđeno bahatog lopovluka,A inda i da zahteva hitnu smenu svih koji su se drznuki da svoje privatne dugove namiruju iz džepa građana.Jer,ovo je stvarno bruka i sramota, jer nam bolesni i socijalno najugroženiji građani zbog komunalnih dugova ostaju i bez krova nas glavom“

  2. More bre, gradjani Niša – svi u političare ! Jok , šišarke , pa oni li su popametni od nas ? Jedino što ne možemo da ih isteramo jer su oni „izabrani“ i „odabrani“ iz svih stranaka – za koje nismo glasali a „oni“ pobediše !
    Što reče ono dete , pre 5-6 godine : „Ako Vam je dobro – onda ništa “ !

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *