Perišić: Hitna pomoć se seli kod „Stop šopa“

Na gradskoj parceli površine jednog hektara, koja se nalazi između „Stop šopa“ i DIS-a, biće izgrađena nova zgrada u kojoj će biti preseljena Hitna pomoć, najavio je direktor Kliničkog centra Zoran Perišić.

Perišić navodi da se ovaj „novi koncept razvoja Hitne pomoći“ u Nišu razvija na predlog ministarke zdravlja Danice Grujičić, i da će nova zgrada biti urađena u relativno kratkom periodu.

„Nije logično da su Urgentni centar i Hitna pomoć udaljeni međusobno 50 metara. Hitna pomoć inače treba da bude u delovima grada sa dobrim saobraćajnim komunikacijama, sa dobrim prostorom za parking. Takvu parcelu smo našli na prostoru između „Stop šopa“, prema DIS-u“ – navodi Perišić.

Dodaje da će se novi objekat Hitne pomoći graditi na gradskoj parceli od jednog hektara, za razliku od sadašnjeg koji se nalazi na prostoru od 53 ara.

„Izgradnja nove Hitne pomoći će biti po modularnom tipu gradnje i biće urađena u relativno kratkom vremenskom periodu. Prostor na kome se sada nalazi Hitna pomoć moći ćemo da stavimo u službu kliničkog zdravstva“ – dodao je Perišić.

Iz Kliničkog centra očekuju da odbornici niške Skupštine do 10. aprila usvoje prve izmene, kako bi krenula izgradnja nove zgrade Hitne pomoći.

M.T.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *