Perišić najplaćeniji gradonačelnik u Srbiji!? – Perišić: To je potpuna neistina!

Najplaćeniji gradonačelnik u Srbiji tokom prošle godine bio je Zoran Perišić iz Niša, član Srpske napredne stranke. On je u julu 2014. primio 273.333 dinara, što je čak šest i po puta više nego što prosečno zarađuju njegovi sugrađani, prenosi internet portal pistaljka.rs. Gradonačelnik Niša, Zoran Perišić pak kaže za Gradjanin.rs da je to potpuna neistina i da će javno objaviti svoja primanja.

perisic-slika
pistaljka.rs: Perišić najplaćeniji gradonačelnik u Srbiji

U vrhu liste gradskih čelnika sa najvećim primanjima izdvajaju se još i Saša Todorović (SNS) iz Sombora koji je u julu primio 147.717 dinara, Čedomir Janjić (SNS), gradonačelnik Zrenjanina, sa zaradom od 141.669 dinara i Jene Maglai (SVM) iz Subotice sa 140.196 dinara, pokazalo je istraživanje Pištaljke o primanjima lokalnih funkcionera.

Do astronomske cifre na platnom listu Perišić je došao zahvaljujući dnevnicama za službena putovanja koje su mu u julu bile isplaćene i za prethodne mesece. Međutim, čak i ako se izuzmu dodatna primanja, on je sa neto platom od 149.845 dinara i dalje najplaćeniji u celoj Srbiji. Prosečna plata u Nišu je 41.361 dinar.

Veliki jaz između primanja gradonačelnika i onih u čije ime oni vrše vlast beleži se još u Vranju, Somboru i Loznici gde su prihodi najviših funkcionera preko četiri puta veći od prosečnih zarada, navodi ovaj sajt.

– Uopšte ne znam kako su došli do tih primanja i dnevnica jer da su me pozvali ja bi im to dokumentovao i demantovao. Dok nismo ukinuli dnevnice, ja sam ukupno primio 77.000 dinara za tri godine. Drugo, od januara do oktobra prošle godine, moja plata je po izveštaju iznosila 127.000 dinara pa prema tome i danas nema govora o toj cifri koju navodi sajt. Ja jesam ranije primao oko te cifre kada sam dežurao po 10 noći zaredom, u slučaju teških oboljenja srca, ali danas i prošle godine to uopšte nije tačno – rekao je dr Perišić za „Gradjanin.rs“.

Izvor: www.pistaljka.rs/M.S.
pišu: Snežana Đurić, Novak Grujić

9 Comments

  1. Citam da mu je tolika isplata bila jer su mu refundirani troskovi smestaja za duzi vremenski period…Neka mi neko objasni zasto njemu narod placa troskove smestaja? Imas covece ogromnu platu pa ga sam placaj…i mislim da je vreme da i politicari pocnu da rade za minimalac bez drugih beneficija pa neka se snalaze

  2. pa preterao u skromnosti, čovek koji je 2-3 godine zaredom prijavljivao primanja od 1200000-1300000 hiljada a ni sada nije mnogo ispod. ‘PRIMANJA’, gospodo, ne platu… jer i dalje drži 4-5 radnih mesta.

  3. Ne prima on toliko, a njegovo stomače od vazduh raste ili je trudan… Da se ne lažemo, ovaj čovek krka šta hoće i koliko hoće a na stomaku mu se poznaje samo jer ne miruje toliko da ga ne navataju na jedno mesto… Prepreden je on, ne bi me čudilo i da je prima 970.000 kao nadoknadu za 14 funkcija ili 15, tako nešto mu dođe pa sad vidite ko je ovde ko.

  4. U pravu je gradonačelnik, nije on ovoliko primao. Primao je mnogo više od navedene cifre. Primao je platu u gradu, 30% ličnog dohodka u Kliničkom centru Niš i 100% na Medicinskom fakultetu u Nišu. Kako ima obraza da gradonačelnik kaže da je dežurao 10 noći zaredom. Kakva nebuloza, pa to je nemoguće. Ove činjenice su za tužilaštvo, sve se lako može proveriti!!!

  5. Nije njegova plata 6 i po puta veca od plate prosecnog Nišlije jer je plata u Nišu mnogo manja od republičkog proseka i pouzdano tvrdim da je prosecna plata u nisu 25-30 hiljada dinara

  6. Perisic prima i vise od toga. Prima platu u opstini, na fakultetu i u Klinickom centru. To sto kaze da je ranije primao vise kada je dezurao, nije dezurao nego je primao za vanstandardne usluge (postavljanje stentova, koronarografije…..)To se placa kada se radi van radnog vremena. On ih je radio u radno vreme a prikazivao je da radi van radnog vremana i dobijao pare kao za vanstardandne usluge. To sve moze da se proveri u Klinickom centru.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *