Pet stvari po kojima ćemo pamtiti sezonu FK Radnički (foto+video)

Po čemu ćete vi pamtiti sezonu Radničkog? Ovo je naših pet:

5. Radnički prodao fudbalera

Dugo se čekalo da Radnički zvanično kaže: „prodali smo fudbalera“! Aleksandar Jovanović, koji je začarao mrežu svog kluba, skrenuo je pažnju na sebe i dobrim igrama kluba, a pre svega svojim, dobio poziv da zaigra za danski Orhus. Da li je ovo najveći transfer Radničkog, ne može se sa sigurnošću reći, ali sigurno je da se radi o najvećem obeštećenju koje je Radnički dobio u 21. veku.

160607-radnicki5-1
4. Pet golova Saše Marjanovića u jednom meču

Bilo je to veče za pamćenje, prepričavaće se još dugo taj 28. april 2016. godine. Kako je niški bombarder šutnuo loptu, tako je završavala iza leđa Borivoja Ristića. U pobedi 5:1, Marjanović je postigao sve golove za Radnički, što je još veći uspeh kada se uzme u obzir da se radi o veznom fudbaleru. Pre Saše identični poduhvat pošao je „za nogom“ još samo jednom fudbaleru od kada se takmičenje u Srbiji zove Superliga, sezonu ranije, Petar Jelić je za rad postigao takođe pet golova.

 

3. Pobeda nad Partizanom na Čairu posle 22 godine

Radnički je u 36. kolu Superlige na Čairu slavio protiv Partizana, tu pobedu čekao je „Real sa Nišave“ neverovatnih 22 godine, a dočekao ju je sjajnim projektilom Saše Marjanovića u 40. minutu. Posle sjajnog solo prodora, Marjanović je izašao na desnu stranu golmana Jovičića i projektilom u suprotnu stranu mreže doneo prekid crne serije.

 

2. Nakon 1984. godine Radnički je imao igrača u seniorskoj reprezenaciji Srbije

Dugo, zaista dugo čekao je Radnički da se pohvali činjenicom da u redovima „Reala sa Nišave“ stanuje jedan igrač seniorske reprezentacije. Tako je bilo sve do 2016. godine kada je golman Aleksandar Jovanović dobio poziv u reprezentaciju. Uprkos pozivu Slavoljuba Muslina, Jovanović je ostao samo na širem spisku, jer u mečevima sa Kiprom, Izraelom i Rusijom, Nišlija nije dobio priliku da stane među stative.

160607-radnicki5-4
Reprezentacija Srbije

1. Nakon 32 godine Radnički se našao u prilici da se bori za izlazak na Evro scenu

160607-radnicki-tabela
Sezona 2015/2016

Tako blizu a tako daleko, još jedna stvar koja je bila nadomak Čaira nakon 32 godine, bila je Evropa.

Uz nekoliko čudnih sudijskih odluka, Radnički je sve do poslednjeg kola sanjao san da će ove godine na Evro scenu. To se ipak nije dogodilo, usledio je poraz od Crvene zvezde, te je niški klub ostao uskraćen za igranje dugo sanjane Evrope. Ono što raduje jeste da se od dolaska Rastavca klub svake godine penje za jedan stepenik napred i da se ambicije predsednika Radana Ilića i navijača poklapaju, ono što nas sigurno čeka jeste juriš na Evropu već od 23. jula kada kreće nova sezona Superlige.

A.Ilić

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *