Pištaljke opet zvižde u Nišu – na protestu preko 1.000 Nišlija

Nišlije su iz svojih fioka izvadile stare pištaljke iz 1996. godine i večeras protestvovale protev enormno visokih računa za grejanje. Pre formiranja kolone, organizatori Udruženje predsednika Skupština stanara predali su zahteve zaposlenima na kapiji Gradske toplane.

lopovi,-lopovi
Nišlije skandirale „Lopovi, lopovi“

Pismo sa zahtevima su predati i i na vratima Gradske kuće gde se nalazi kabinet gradonačelnika Niša, Zorana Perišića. Đokica Jovanović predsednik UO udruženja rekao je da će Nišlije ponovo biti pozvane na protest za petnaest dana što je naišlo na veliko negodovanje prisutnih jer su smatrali da taj datum ne sme toliko da se prolongira. Pod pritiskom naroda, Jovanović je ipak rekao da će se sagledati situacija, i da ukoliko od odgovora na zahteve ne bude ništa od strane gradske vlasti, postoji mogućnost da se protest održi i ranije.

– Ovo je borba za opstanak. Izgubićemo naše stanove. Ovo je poslednji način da se odbranimo. Proteste ćemo zakazivati dok ne dobijemo odgovore i dok se naši zahtevi ne shvate ozbiljno i usvoje – rekao je Jovanović.

proptest-kolona
Kolona protestanata duga 200 metara

Potom se formirala kolona od više od 1.000 građana koji su se uputili ka Gradskoj većnici u Nišu. Protest je kontrolisala policija i redari tako da nije bilo incidenata jer su protestanti zamoljeni da mirno iskažu svoj stav prema gradskoj vlasti u Nišu. Zanimljivo je da je na početku ispred toplane bilo malo ljudi, a onda su u desetak minuta iz zgrada „izmileli“ građani nezadovoljni cenom grejanja, ali vidi se i potezima gradskih rukovodioca. Začuli su se povici mase „lopovi, lopovi“.

pro-kolona
– Tražimo da se cena snizi na nivo pre smanjivanja plata, da se smeni resorni komunalni većnik (Miloš Banđur), da računi budu jasniji, ali i da se građanima da na uvid stanje zaposlenih u Gradskoj toplani i drugim institucijama koje su sa njom povezane –  rekao je Saša Kostić, predstavnik Udruženja.

M.S.
foto: D.Ilić

4 Comments

    1. Sta ste zapeli za Bandjura da se smeni pa smeni ko da dodjee Cirkovic, Zivkovic, ili Simonovic jer zuta mafija da se vrati jos vise da nas uniste.

  1. Na svakom protestu ce biti sve vise ljudi jer se nezadovoljstvo svakim danom rapidno povecava, prosirite obavezno zahtev i za ostala javna preduzeca i gradsku upravu. Partokratija i njihova vojska neradnika is sa narodne grbace. Puna podrska! ostavke!!!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *