Pobeda humanosti: U rekordnom roku sakupljen novac za terapiju desetogodišnjeg Novaka

Za 24 sata od kada smo objavili apel da se pomogne malom Novaku Milojeviću (10), dobri i humani ljudi su uplatili 134.000 dinara na račun njegovog oca Miroslava tako da do kraja godine neće morati da brinu o novcu koji je potreban za lečenje ambilopije očiju ovom mališanu.

Novaku je bilo potrebno 55.000 dinara za terapiiju na Klinici „Eliksir“ u Novom Sadu, a pojediini građani Srbije, Bosne i Crne Gore su odmah reagovali i uplatili koliko su mogli.

Sigurno da bi prevashodno trebalo spomenuti njegove drugare iz Osnovne škole „Radoje Domanović“ u Nišu čiji su roditelji sakupili i uplatili oko 30.000 dinara i privatnika iz Beograda, Vladimira Kulezića koji je na račun donirao ceo iznos potreban za jednu terapiju odnosno 55.000 dinara.

Zaista mi suze polaze na oči koliko sam zahvalan svim ljudima koji su priskočili u pomoć. Već me uhvatila panika jer 19. novembar, kada je zakazana terapija se bliži, a ja sam samohrani otac bez posla tako da sam već video da nemam izlaza. Od nekakvih para sam mu kupio knjige i odeću i 55.000 dinara su za mene ogroman novac. Sada se puno lakše diše – rekao nam je Miroslav.

U njegovoj matičnoj Osnovnoj školi „Radoje Domanović“ koju pohađa od početka ove školske godine kažu da često imaju humanitarne akcije tako da će ubuduće posvetiti pažnju malom Novaku.

M.S.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *