Počeli letovi Er Srbije sa niškog aerodroma

Letom aviona kompanije „Er Srbija“ na relaciji Niš-Nirnberg-Niš sinoć su otpočeli letovi na linijama od javnog značaja sa Aerodroma „Konstantin Veliki“ do 12 destinacija u Evropi.

Avion “Erbas A319” koji je nešto posle 18 časova sleteo na niški aerodrom svečano je dočekan, uz tradicionalni pozdrav vodenim topovima. Sletanju aviona prisustvovali su predstavnici kompanije „Er Srbija“, Javnog preduzeća „Aerodrom Niš“, Javnog preduzeća „Aerodromi Srbije“ i grada Niša.

U saopštenju kompanije „Er Srbija“, koje je umesto izjava podeljeno novinarima, precizira se da će njeni avioni na liniji Niš-Nirnberg-Niš leteti dva puta sedmično, čime će jug Srbije biti povezan sa Bavarskom.

Tokom naredna dva dana biti uspostavljene redovne linije sa niškog aerodroma ka Bolonji, Hanoveru, Tivtu, Geteborgu i Frankfurtu Hanu, a tokom prva tri dana avgusta i ka Ljubljani, Budimpešti, Karlsrueu, Fridrishafenu, Ljubljani, Rimu i Salcburgu- navedeno je u saopštenju, u kojem se dodaje da je sinoćnim letom do Nirnberga aerodrom „Konstantin Veliki“, uz aerodrom „Nikola Tesla“, postao i zvanično baza za avione te kompanije.

U saopštenju niškog aerodroma, koje je takođe dato novinarima, dodaje se da je „Er Srbija“ četvrta avio-kompanija koja će leteti iz Niša i prva koja bazira svoj avion na aerodromu „Konstantin Veliki“.

U predstojećem periodu, nakon što se sve linije u javnom interesu aktiviraju, uspostaviće se avio saobraćaj iz Niša ka 22 destinacije u Evropi sa 47 letova nedeljno. Linija od Niša do Nirnberga kompanijama sa juga Srbije omogućava privrednu saradnju sa preduzećima u tom delu Nemačke, a očekuje se da nova linija omogući dolazak novih turista i naših ljudi u dijaspori- rečeno je u njemu.

“Er Srbija” je uspostavila letove iz Niša na osnovu rezultata medjunarodnog tendera za linije od javnog značaja koji raspisala Vlada Srbije, a kojim je omogućeno povezivanje deset okruga u Srbiji sa šest zemalja Evropske unije i Crnom Gorom. Kako je saopštila Vlada, nacionalna avio kompanija je jedina kompanija koja se javila na tender, a ispunjavala uslove.

Z.M.(Danas)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *