Počeli radovi: Tvrđavski most postaje pešački, semafori ispred Tvrđave

Radovi na zatvaranju Tvrđavskog mosta za automobile i postavljanju semafora kod Tvrđave počeli su danas, potvrdio nam je Dragan Dimitrijević iz Direkcije za izgradnju grada. Prema najavama čelnika grada ranije Tvrđavski most će biti pešački, a radovi bi trebalo da se završe do početka Filmskih susreta 20. avgusta.

most
Tvrđavski most postaje pešački

Ovakvo rešenje za svakodnevne gužve na ovom mestu, predložio je Savet za bezbednost u saobraćaju 2014. godine. Analiza je obuhvatila frekventnost vozila i pešaka u ulicama Đuka Dinić, Jadranskoj i Šumatovačkoj. Na novinarsko pitanje da li će semafori zaustaviti saobraćaj na keju Mike Paligorića gde se u špicu svakodnevno stvaraju gužve, Dimitrijević je rekao „da je ovo rešenje najbolje i da gužvi neće biti“.

radovi1
Počeli radovi

Ulica 7. juli bi u tom slučaju bila otvorena za saobraćaj do parkinga kod mosta, a pešačka zona bila bi od Trga kralja Milana sve do Tvrđave odnosno od Tvrđave do kraja Obrenovićeve ulice, navodi Dimitrijević.

Prema ranijim najavama ispred mosta u Ulici 7. juli koja će biti sada „slepa“ napraviće se okretnica za automobile. Prelaz između Tvrđave i Tvrđavskog mosta je samo pre dva meseca obeležen  „zebrom“ koja je ukoso iscrtana.

M.S.

8 Comments

  1. resili ste,zatvoricete, stavicete semafore???? zasto nikon ne padne na pamet, da ZAKRPI, NE DAJ BOZ OBNOVI VEC POSTOJECE ULICE ILI JJOS BOLJE OTVORITE NOVE, GUZVE SE NE RESAVAJU ZATVARANJEM ULICA… KO VAS TO NAUCI???

  2. Bravo, čika Dragane, opet ste pobedili!
    Kao kada ste zatvorili izlaz iz Branka Krsmanovića na Vizantijski bulevar ka Merkatoru. „Tako nema zastoja“, da bi se par meseci kasnije tu postavio semafor, te se napravio zastoj koji ranije nije postojao! Ista priča i sa izgradnjom nepotrebnog kružnog toka Hajdul Veljkovoj… Izmišljanje rupe na saksiji.

  3. Evo prilike da vlasnici kafica „proshire“ biznis na josh jednu „peshachku“ zonu ! Koja ce sad jurnjava da bude oko zakupa ! ‘Vatajte vezu na vreme !

  4. …bali vas filmski susreti… i šta sad sva publika koja ide na Nišvil provlačiće se majmunski preko rupa i skela i koječega!!!

    Ima li mozga iko od „odgovornih“?!

    Da li iko od tih selaca zna šta se dešava pre obesmišljenog festivala „glumačkih ostvarenja“ ????

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *