Podrška novinaru Jociću koga je napao funkcioner SNS-a

Sekcija spotskih novinara Niša izgražava zgranutost i najoštrije osuđuje fizički napad koji je na predsednika našeg udruženja, urednika sportske rubrike “Narodnih novina” Dušana Jocića izvršio Slaviša Mićanović, član Upravnog odbora Ženskog rukometnog kluba “Naisa” i visoki funkcioner Srpske napredne strane, čiji je odbornik u Skupštini grada Beograda, saopštila je Sekcija sportskihg novinara Niša. Mićanović je pak pojedinim medijima rekao da nema šta da komentariše jer ničega nije ni bilo i da je to bila „obična glupost“.

Slaviša Mićanović, odbornik SG Beograda i član uprave niške „Naise“

Napad se dogodio u petak uveče u hali Čair, neposredno pred početak utakmice Čelendž kupa između “Naise” i izraelskog “Makabija”, kada je Mićanović, naočigled brojnih svedoka, Jocića, dva puta u razmaku od nekoliko desetina sekundi, uhvatio za vrat, uputivši mu pritom niz pretnji i psovki.

Dušan Jocić, niški sportski novinar

Mićanović ovo nije učinio, kako saznajemo, zbog nekog Jocićevog objavljenog teksta u novinama. Jocić već dugo prati rukomet i bio je na mestu portparola „Naise“ dok je Mićanović takoreći njegov „pretpostavljeni“ u klubu. Međusobna netrpeljivost je navodno kulminirala kada je Mićanović svakodnevno i često zvao Jocića, čak i noću, povodom objavljenih tekstova na sajtu „Naise“, a pre incidenta je niškom novinaru slao i neku vrstu pretećih poruka. nezvanično, Nezvanično smo čuli da se Mićanoviću nije dopalo to što je Jocić na svojim profilima društvenih mreža objavljivao kritike na račun vlasti, ali ne iz sporta nego iz društvenog života što svakako nije razlog za fizički obračun.

Pred oko 100 ljudi u hali „Čair“ je došlo do incidenta.

Sekcija sportskih novinara Niša očekuje od nadležnih organa brzu reakciju i utvrđivanje odgovornosti vinovnika ovog incidenta, ali zahteva i reakciju Ženskog rukometnog kluba Naisa, jer bahatim primitivcima, sklonim uličarskom ponašanju, poput Slaviše Mićanovića, definitivno nije mesto u sportu, navodi se u saopštenju sekcije.


Sekcija: Jocić je sprečen da obavi svoj profesionalni zadatak

Dušan Jocić je višestruko nagrađivan novinar, izveštač sa brojnih velikih takmičenja, među kojima i sa prošlogodišnjih Olimpijskih igara u Riju, član Izvršnog odbora udruženja sportskih novinara Srbije, ali i Asocijacije sportskih novinara jugoistočne Evrope (SEESJA). On je sinoć sprečen da u hali obavi svoj službeni zadatak – da izveštava sa međunarodne utakmice, jer je otišao da napad prijavi policiji, koja je ispitala svedoke, ali ne i samog Mićanovića, jer ga je, u međuvremenu, nakon što je verbalno napao jednog od svedoka, obezbeđenje udaljilo iz dvorane. Jocić je policiji predočio i SMS poruke koje je dobio od Mićanovića u noći uoči incidenta, u kojima je član uprave “Naise” iskazivao rešenost da se sa Jocićem na neki način razračuna.


Jociću su juče i danas punu podršku dala još neka novinarska udruženja.

M.S.

3 Comments

  1. Sramno je i to što njegova kuća „Narodne Novine“ nije stala iza svog urednika sportske redakcije. Nijedan red o incidentu već dva dana. Ali to govori sve o nekada cenjenom lokalnom listu, koji je postao najobičniji stranački glasnik.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *