Polaganjem vremenske kapsule počinju radovi na projektu „Novi Niš“ (foto)

Ministarka za infrastrukturu, Zorana Mihajlović, prvi čovek američke kompanije „Clean Earth Capital“ Filip Bej, gradonačelnik Niša, Zoran Perišić zatrpali su danas peskom rupu u kojoj je smeštena vremenska kapsula i time zvanično najavili izgradnju stambeno – poslovnog – naučnog centra koji će se naći na 15 hektara nekadašnje kasarne Bubanjski heroji.

160419-novinis

Mihajlovićeva je rekla „da je jug Srbije uvek bio sinonim za nerazvijenost, ali da će ovaj projekat doprineti da to više ne bude tako već da ovaj deo države sa projektom počne intenzivno da se razvija“.

Pre toga, svi gosti su pozdravili američkog ambasadora u Beogradu, Kajla Skota i na papirićima upisali svoje želje i očekivanja kako će Niš izgledati za 20 godina. Koverte sa tim spisima su položene u vremensku kapsulu koja će se otkopati za 20 godina. Filip Bej zahvalio je svima na podršci. On je naveo da će u narednih pet godina biti zaposleno 1.200 radnika na izgradnji, a kasnije ce u tržnom i naučnom centru biti upošljeno još nekoliko stotina radnika na održavanju, servisiranju i mnogim drugim poslovima. Perišić je naveo „da je ovo nova etapa u izgradnji grada i pohvalio saradnju Grada, ministarstva i izvođača radova – ovu američku kompaniju“.

U ovom kompleksu se planira otvaranje zdravstvenog centra, stanova za pripadnike vojske i one koji ih na tržištu mogu kupiti, dečija igrališta, naučni centar i mnogi drugi sadržaji. Kamen temeljac je već postavljen ranije za izgradnju ovog naselja, ali zbog tehničkih problema, tadašnja obećanja se nisu ostvarila.

gradjanin.rs

2 Comments

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *