Pomozimo Sofiji Nakić da se izleči

„Molim vas pomozite mi, ubiće mi dete“! – ovim rečima se obratio otac Sofije Nakić(16) iz Žitkovca kod Aleksinca, Bojan jer kako kaže na Institutu za onkologiju i radiologiju Srbije su upropastili njeno lečenje zbog nestručnosti.

Sofija i Bojan Nakić

Sofija od 2017. godine boluje od sarkoma vezivnog tkiva u sinusnoj šupljini i na mekom nepcu. Ona je 23. septembra prebačena na Odeljenje za onkologiju Kliničkog centra u Nišu čiji će radiolozi pokušati, prema Biojanovim rečima, da oporave devojčicu Sofiju.

Sve počinje sa smenom doktora Zorana Bekića. Sofiju nakon njegovog odlaska nastavlja da leči doktorka pedijatar, a ne onkolog. Tada Sofija dobija dve terapije citostatika od kojih dobija sepsu i dva dana su se borili za njen život. Ona je danas u drastično lošijem stanju nego na početku lečenja. Bolest joj je napredovala do te mere da skoro i ne moze da priča, hrani se samo tečnom hranom i to ušpricavanjem u usta, teško diše. Noge su joj atrofirale i od struka na dole je 100% nepokretna. Ima četrdesetak kilograma, dobila je trombozu, srčane smetnje, stalne probleme sa želucem i bubrezima. Skoro su je i ubili tom terapijom. Ukratko, upropastili su je lekari, nestručnim lečenjem, pogrešnim terapijama, nesavesnim postupcima, sujetom, neznanjem – priča Bojan Nakić njen otac koji u beznađu više ne zna od koga da traži pomoć.

On kaže da su nakon Bekićeve smene davali najsmešnije izgovore, kao da je bolest takva da trenutno ne sme da se leči i slično. Bojan Nakić napominje da je sada jedino rešenje da se dete odvede u inostranstvo gde bi na poznatim klinikama dobila pravu i adekvatnu terapiju.

Cela Srbija sakuplja novac za odlazak Sofije na lečenje, ali pravi potez bi bilo da država Srbija finasira njeno lečenje. Ako ne sva novac koji je potreban, onda deo sume koja je potrebna.Konvencionalni način lečenja koji se ovde sprovodi očigledno ne daje rezultate. I što je najgore, mi jednostavno nemamo uput!?Pomozite mi da dobijem taj papir, da izlečim dete, pomozite mi da sakupim dovoljno para za lečenje jer ono košta mnogo vise od onog sto ja mogu da finansiram i akcija koja traje za pomoć mojoj Sofiji – kaže ovaj nesrećni otac.

Do sada je bilo mnogo akcija za pomoć Sofiji, a jedna od njih sprovodi humanitarka Marina Adamović gde se sakuplja novac za Sofijino lečenje u svojoj Banci dobročinstva, a u okviru akcije „Budi human“. Devojčici Sofiji se može pomoći slanjem SMS poruke: Upišimo 330 i pošaljimo SMS na 3030. Slanjem SMS poruke iz Švajcarske potrebno je upisati: human330 i poslati SMS na 455. Može i uplatom na dinarski račun: 160-511838-72 i devizni račun: 00-540-0002813.7 (IBAN: RS35160005400002813776 SWIFT/BIC: DBDBRSBG).

M.S.

foto: Privatna arhiva

 

1 Comment

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *