Poručnik Vojske Srbije spasio život mladiću na bazenu „Čair“!

Pripadnik Vojske Srbije, poručnik Dušan Trajković spasao je život mladiću izvučenom bez svesti s dna bazena „Čair“ u Nišu i time pokazao izuzetnu humanost, saopštilo je Ministarstvo odbrane Srbije.

Trajković, koji je tom prilikom bio na godišnjem odmoru, ugledao je spasioca kako izvlači mladića, starosti oko 30 godina, bez znakova života. Pošto je uvideo ozbiljnost situacije Trajković je pritrčao i počeo reanimaciju, a ujedno je i zamolio kupače da pozovu hitnu pomoć.

Oživljavanje reanimacijom radio je više od pet minuta, sve dok mladić nije počeo da daje znakove života. Ubrzo je došla hitna pomoć koja je preuzela davljenika u polusvesnom stanju i odvezla ga u Urgentni centar Niš.

Poručnik Trajković, referent za telekomunikacije i informatiku iz Komande 49. logističkog bataljona, ispoljivši inicijativu, požrtvovanost, humanost i smirenost dokazao je spremnost pripadnika Vojske Srbije da pomognu građanima kad god je potrebno, navodi se u saopštenju.

agencije

1 Comment

  1. A jel poručnik imao podsetnik za pružanje prve pomoći ili je radio po sećanju? Dali ste bre izjavu za novine kao ratni izveštaj. U svakom slučaju poručnik je postupio onako kako bi svaki iole normalni građanin trebao i morao da pistupi, mada su stručnjaci prvu pomoć izbacili iz škole.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *