Potpisan protokol o međusobnoj saradnji u akciji „Država Srbija u selima Srbije“

Predsednica opštine Merošina dr Sanja Stajić je Palati Srbije potpisala je protokol o međusobnoj saradnji u akciji „Država Srbija u selima Srbije“ sa JP Pošte Srbije. Merošina je jedna od osam opština koja je učesnik u ovoj akciji.

Pored Merošine, protokol o međusobnoj saradnji potpisali su gradovi Vranje, Vršac i Novi Pazar, i opštine Svrljig, Batočina, Knjaževac, Boljevac, Despotovac, i Preševo. U akciju je uključeno 55 sela u ovim opštinama i gradovima.

Ideja je da lokalne samouprave i javna preduzeća, bez dodatnih ulaganja i troškova, efikasnije angažuju svoje resurse i doprinesu ravnomernijem regionalnom razvoju, što je prioritet nove regionalne politike Vlade. Cilj akcije je da se obezbede uslovi da mladi ljudi ostanu na selu i osnivaju porodice.

Akcija „Država Srbija u selima Srbije“ se sprovodi tako što se za svaki od 11 gradova i opština koje su uključene u akciju potpisivanjem protokola o međusobnoj saradnji definiše do 5 sela gde će svakog dana, po rasporedu koji se unapred definiše i koji će biti javno dostupan svim meštanima, opštinski službenik, lekar i poštanski radnik u tim selima pružati usluge iz svog delokruga rada.

gradjanin.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *