Potvrđeno: Metalostrugari, pekari, mesari zaposleni u javnim preduzećima u Nišu

Ono što su Nišlije znale, a to je da je svaka stranka na vlasti u Nišu, do sada zapošljavala svoje kadrove iako nemaju potrebne škole za obavljanje činovničkog posla, potvrdio je nedavno zamenik gradonačelnik Niša, Ljubivoje Slavković.

Protest građana
arhivska fotografija

On je gostujući u emisiji NTV-a, rekao da je u gradsku upravu stigao izveštaj o stručnoj spremi radnika, a usled donošenja Zakona o prekobrojnim radnicima u javnim(državnim) preduzećima.

Samo spominjanje ovog zakona, „probudiće iz mastiljarskog sna“ mnoge stranačke kadrove koji su mislili da će ostatak radnog veka provesti u pohabanim kancelarijskim stolicama, radeći po principu „ne mogu oni mene toliko malo da plate, koliko ja mogu malo da radim“.

ljuba
foto:ntv.rs – Zamenik gradonačelnika Niša: Ljubivoje Slavković

– Ne govorim samo o gradskim preduzećima, nego o javnom sektoru, mislim da bi mi mogli da napravimo jedno metalsko preduzeće od metalaca raznih zanimanja kome bi i nekadašnja Mašinska industrija pozavidela. Mogli bi da napravimo jedno prehrambeno preduzeće koje bi se bavilo pekarstvom, kolačima, kulinarstvom. Ima tu psihologa, sociologa… Upoređivao sam delatnost preduzeća sa stručnom spremom radnika i vidi se da više od 50 posto ljudi nisu obrazovno kvalifikovani za ono čime se bavi javno preduzeće. Uzmimo Gradsku toplanu. Dok sam jha bio direktor, imali smo najveću produkcionu delatnost i dva pravnika, a sada ih ima šest. Imaju sedam ekonomista, inžinjera „prs i pleva“… – rekao je Slavković.

Vlastimir Radić, službenik

– Stvarno, kako izgleda ta naša poslanica Mrdaković. Jel ona uopšte postoji. Nisam je video ni za govornicom, ni u niškim medijima pa se baš pitam da li je moguće da neko tri godine prima platu od naroda, a da narod ne zna kako izgleda. Tako je i sa tim metalostrugarima, ugostiteljima. Oni su nevidljivi pacovi koji nagrizaju budžet.

Nela Radovanović, trafikant

– Sve stranke su do sada dovodile kadrove u gradsku upravu i sada se očekuje eksplozija. Sve te stranke ne vole Niš jer su svesno išle ka tome da zapošljavanjem oskrnavlju budžet Niša. Javna je tajna da oni koji se zaposle preko stranke duguju toj istoj stranci postotak od plate. Šta je to drugo nego mafija.

Anastasija Redžić, gimnazijalka

– Upravo zato smo i partijska država. Nemamo poštene radnike, a ni poštene seljake. I zato nam je sve polutanski. Oni zapošljavaju, mi propadamo. Budžet ne može da izdrži toliki nerad. Većina od njih shvataju da kad se zaposle u gradskoj upravi, ne bi trebalo ništa da rade. Strašno!

M.S.

10 Comments

  1. Jadni i utepani Slavković.Zašta li je on stručan? Pa gde god je bio direktor to se nije više oporavilo. Nego šta to ne znaju u gradskoj upravi pekari i metalci a znaju megatrend manekenke? More počni od sebe sa kritikom pa onda opravljaj druge. I da vratiš funkcionerski dodatak ako imaš obraz.

  2. Dok neke reorganizuju i transformišu u zelenom Čairu pevaju ptičice. I to ptičice u liku i delu novozaposlenih muzičara, nesvršenih studenata i ekonomista kojima je prvo zaposlenje mesto finansijskog direktora. Račun u blokadi, Ustanova u haosu, a direktorka u zanosu. Doduše s vremena na vreme trgne je po koji poziv nadležnih organa i Gradska uprava, ali je sve to kratkog daha… Biće još dana za megdana… Ona je sada jedna iz vlasti…

  3. Pešterac meša babe i žabe ,kao što 2 rečenice nije umeo da sastavi pri razgovoru sa prof.Đ.Jovanovićem u duelu.Dakle nije svako imao oca na funkciji da mu kupi preduzeće za 400e niti je mogao svoju ćerku da zaposli u najjačem preduzeću u Srbiji EPS-u kao što je on pošteno uradio sa svojom stranačkom svitom.Za toplanu,goricu,vodovod,medianu itd., ne treba posebna kvalifikacija- škola za đubrara,metlara,kosača,čitač vodomera,njihovog poslovođe. Potrebno je NKV,VKV, I SSS.Problem je što on i drugovi nisu imali gde bildere koji su lepili plakate po celom gradu (gde su ga toliko naružili da i dan danas stoje), da udome.Tako je stradao Parking servis gde dvojica idu u kontrolu ,Medijana 3 prema 1, Gorica 2,5 prema 1, vodovod 7 prema 1. E zato neće biti izbora ,izbor će biti motka pa da vidimo gde ćete i sve sto ste se nafatirali ostaće narodu.

  4. Sve sto izjavi ovaj sveti LJubivoje iz Stavlja, ko da rece Vasilije blazeni, samo je lopov jedno zaboravio, da su ti kadrovi dosli uglavnom zaslugom njegovom i njegove bratije iz 2000 godine koji urusise i opljackase drzavu Srbiju, samo sto je pored toga on pljacka mnogo duze, za deljenje lekcija treba moralna a ne lopovska cistota.

    1. Ako znas da je krao vec 15 god zasto buraz nisi otisao u policiju I lepo prijavio sve sto su ukrali on I bratija. Mora da si jedan od naprednih sa kupljenom diplomom pa tu botujes jer ti je frka. Nem pojma O ovom liku not me zanima Ali se vidi frka kod vas koji ste zaseli u propala preduzeca I nemate nameru da odete al nece Alex tako izgleda mi

  5. Čudan smo mi narod. Ako neko kaže istinu, to ne valja. Ako preskoči istinu i to ne valja. Mislim da Lj. S. ima kapacitete za funkciju na kojoj se nalazi ali ostali u gradu počev od gradonačelnika su zalutali u gradsku upravu ali su zato partiski dobro potkovani. Nažalost političari nikako da shvate da politika stranke nije isto što i državna politika. A ceh plaćaju obični građani. Dokle ???

    1. Zlobniče, to što je izjavio zamenik gradonačelnika je tačno, mada verujem da ih je i više od 50% nekvalifikovanih za te poslove, što se i vidi na osnovu učinka istih tih firmi i predužeća… Interesuje me samo ko te plaća da pričaš nebuloze? Ja da se pitam ja bih sve nekvalifikovane radnike otpustio pa ako treba zaposlio one stručne pa da vidite kako će ekonomija da se oporavi a ovako samo idemo i dalje u minus.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *