Praznik folklora u Nišu – 65 godina Akademskog folklornog ansambla „Oro“ Niš

Umetnici iz Akademskog folklornog ansambla „Oro“ i Velikog narodnog orkestra SKC Niš, održaće tradicionalni godišnji koncert u subotu 30. marta u Domu Vojske od 20 sati. Organizatori pozivaju sve da ne propuste ovaj praznik folklora u našem gradu, jer nas kako kažu oni raduju, oduševljavaju, teraju da igramo, mame osmehe i bude emocije već 65 godina.

Akademski folklorni ansambl „Oro“, kroz koji je prošlo više od 30.000 članova, neguje narodne igre i pesme svih krajeva Srbije sa posebnim naglaskom na igre iz Ponišavlja i jugoistočne Srbije. Iz ansambla kažu da će ovog puta generacije „Ora“ biti zajedno na sceni, a gosti će im biti KUD Sloga Đenovici.

Nije mala stvar 65 godina negovanja narodnih igara i pesama svih krajeva Srbije, posebno igara iz Ponišavlja i jugoistočne Srbije koje po svom temperamentu i nošnji spadaju u najatraktivnije“ – kažu iz ansambla „Oro“.

KUD „Oro“ osnovano je 1959. godine u Nišu, a od 1992. radi pod okriljem Studentskog kulturnog centra Niš, kada je i promenjen naziv u Akademski folklorni ansambl „Oro“. Jedan je od najprepoznatljivijih i reprezentativnijih folklornih ansambala u zemlji, sa preko 5.000 koncerata i učešća na renomiranim festivalima širom sveta.

Karte po ceni od 500 dinara se mogu kupiti svakog dana u prostorijama SKC Niš od 9 do 14 sati.

M.T.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *