Predsednik SO Blace uhapšen zbog mita od 3.000 evra

Policija je uhapsila predsednika skupštine opštine Blace, Miloša Vasiljevića i M.Z. predstavnika opštine u rukovodstvu Veterinarske stanice u ovom mestu. M.Z. obavlja i funkciju načelnika opštinske uprave. Njih dvojica su uhapšeni po nalogu posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu, a zbog krivičnog dela primanja mita, kako se sumnja, u vrednosti od 3.000 evra.

Višednevnim operativnim radom Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije VJT u Nišu i Bezbedonosno informativne agencije došlo se do saznanja da su M.V. i M.Z. zahtevali od M.R. iz Blaca, predstavnika malih akcionara Veterinarske stanice Blace da im isplati novčani iznos od 3. 000 evra. Zauzvrat bi M.Z. podneo ostavku kao predstavnik SO Blace u Veterinarskoj staici Blace, a prvoosumnjičeni V.M., stavio na dnevni red Skupštine opštine izbor novog predstavnika u stanici. Ova birokratska zavrzlama je trebala da se obavi na osnovu predloga malih akcionara Veterinaske stanice Blace  – saopštilo je Više javo tužilaštvo u Nišu.

Mali akcionari su po svemu sudeći hteli umesto M.Z. da vide drugog čoveka kao predstavnika opštine u Veterinarskoj stanici.

Tužilaštvo navodi da je 29. avgusta ove godine u popodnevnim časovima, u prostorijama Veterinarske stanice Blace, obavljena primopredaja novca.

Nakon toga su najpre M.Z., a zatim i V.M. lišeni slobode od strane pripadnika UKP Posebnog odeljenja za borbu protiv korupcije i određeno im je zadržavanje u trajanju od 48 sati, u kom periodu će biti saslušani u Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije VJT u Nišu, dodaje se u saopštenju VJT.

M.S.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *