Protest 1.000 Nišlija – u znak protesta sedeli na stiroporima ispred Gradskog veća

Preko 1.000 građana nezadovoljnih cenom grejanja u protestvovalo je danas šetnjom od Gradske toplane do kabineta gradonačelnika Niša odnosno Gradskog veća. Profesor Đokica Jovanović pozvao je mnoge da u znak protesta sednu na male stoličice ili komade stiropora što je protumačeno kao opomena gradskoj vlasti da će nezadovoljnih biti sve više.

protest-2

-Naša pobeda se već nazire. Čeka nas još jedna runda razgovora ovih dana, ali može se reći da smo 70 odsto uspeli ono što smo zahtevali. Gradska vlast je izašla sa nekim predlozima što mi nećemo prihvatiti. Naš stručni tim je seo i na osnovu računice, došli smo do zaključka da cena ovoga trenutka može biti oborena za 23 odsto i da to niko ne oseti kao problem- rekao je Jovanović.

djole

On je napomenuo da je Udruženje predsednika skupštine stanara koje organizuje protest spremno na kompromis, da neće popustiti pred gradskim vlastima, a sve u cilju da dokažu da cena grejanja može biti niža. Sada građani sa prosečnom kvadraturom stana plaćaju preko 10.000 dinara račun za grejanje, a da na računu nije jasno pokazana „matematika“ po kojoj se obračunava.

protest-1

-Mi smo zatražili cene gasa i došli smo do saznanja da cena gasa nije spala 13 odsto kao što kaže gradska vlast, nego 20 odsto. Zato mi tražimo da oni koji su zapošljeni u toplani preko stranaka, idu kući! Mi da finansiramo partije kroz račune za grejanje, nećemo. Na početku razgovora, vlast je bila arogantna. Sada je situacija mnogo drugačija. Ima raznih provokatora, koji predlažu radikalizaciju protesta, ali to bi značilo da treba da idemo u sukobe. Mi ne želimo sukobe i nastavićemo ovako da protestvujemo. Što nas bude više cena grasjanja će biti niža, ako nas bude manje,cena će biti viša-kazao je Jovanović okupljenima.

premović
Profesor Pavle Premović

Nišlije na protestu su uzvikivali „Lopovi, lopovi“, a među onima koji su seli u znak protesta viđeni su još neki univerzitetski profesori kao što je profesor na odseku za hemiju, Pavle Premović.

Marko S.

1 Comment

  1. Tuzno.Ovi banditi sa vlasti,u stvari,cekaju da pomrete,da se razbolite,odete odavde,a da mladi prebegnu u inostranstvo.Da vam otmu i ono malo imovine….jer ,mnogo nas je.Nema za sve.Ima za njih,a za vas nema.Nece to,braco,bez sile.Samo silu oni razumeju.Dok ga mu ne izvuces usi i spicerajkom u d…pe ne vratis u vukoj…nu iz koje se dovukao.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *