Prvaci pošli u školu – OŠ „Radoje Domanović“ slavi 115 godina postojanja!

Oko 3.100 đaka pošlo je danas u prvi razred osnovne škole u Nišu i okolini. U velikom broju škola su đaci starijih razreda organizovali priredbe za nove đake. Tako je bilo u OŠ „Ratko Vukićević“, „Vožda Karađorđa“ i drugim.

Nove đake je na klupama čekao neophodni školski pribor

U Osnovnoj školi „Radoje Domanović“ (dugo nosila naziv „Maršal Tito“), direktorka Dušica Tričković saopštila je da ova obrazovna ustanova ove godine slavi jubilej – 115 godina postojanja!

Mnogi vaši roditelji, bake, pa i prabake su pohađali baš ovu školu. Jubilej koji obeležavamo ove godine obavezuje nas da očuvamo tradiciju uspeha – rekla je između ostalog direktorka, obraćajući se novim đacima. Prvaci su u ovoj školi dobili medalje na kojima je bio natpis odeljenja i naziv škole.

Priredba u OŠ“Radoje Domanović“

Gradski većnik Branislav Kačar pozdravio je đake prvake i roditelje i rekao da će svi đaci ove škole „ za dva do tri meseca dobiti potpuno novo školsko dvorište“.

Prvaci su dobili školski pribor koji im je neophodan za polazak u prvi razred, a od opštine Medijana dobiće po 3.000 dinara za kupovinu knjiga i druge školske opreme.

M.S.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *