Prvi festival orjentalnog plesa u Nišu

Prvi internacionalni festival orijentalnog plesa “RAKS Niš” održaće se 28-29. jula 2018. u Nišu i okupiće brojne ljubitelje orijentalnog plesa i muzike iz zemlje i inostranstva.

Niš će biti domaćin jedinstvenog događaja na kome će nastupiti poznata imena u svetu orijentalnog plesa iz Srbije, Nemačke, Reunion Island-a, Argentine, Španije, Italije, Južne Afrike i Rusije. Plesačice, plesači i svi ljubitelji orijentalnih – trbušnih plesova, tribal, fantazi, boolywood i folklornih igara uživaće u bogatom programu punom muzike, zanimljivih kostima, edukativnih radionica, takmičenja i sigurno dobre zabave.

Gala veče održaće se 28. jula 2018 god. sa početkom u 21h na Letnjoj pozornici u Niškoj tvrđavi. Javni – otvoreni nastupi i predstavljanje različitih stilova orijentalnih plesova biće organizovane tokom festivalskih dana u tvrđavi i otvorene su za sve zainteresovane, dok je za radionice potrebna prethodna prijava na sajtu festivala. Marina Ajsa Samia Rehbein, organizatorka festivala, inače svetski poznata plesačica i organizatorka sličnih festivala u Nemačkoj i Južnoj Africi, biće jedna od učesnica u programu, među kojima će se naći i poznata svetska imena koja će takođe održati i edukativne radionice.

Među kvalitetnim inostranim instruktorima i izvođačima se izdvajaju Pili Rubi iz Argentine, Artemis iz Nemačke, Danisa de Paul iz Španije, Grazia Manetti iz Italije, Latifa Saadi i Benjamin sa Reuniona, dalekog ostrva u Indijskom okeanu i mnogi drugi.

grdajanin.rs

1 Comment

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *