Prvo mesto za Opposite Way na Balkanrock festivalu

Mladi niški bend Opposite Way pobedio je na ovogodišnjem „Osmom Medijana Balkanrok festivalu“ koji je usubotu 17.juna održan u Nišu, u Amfiteatru na Keju. Drugo mesto pripalo je bendu „Neželjeno dejstvo“,a treće Voodoo.
foto: Ivan Dinić Balkanrock

Tri prvoplasirana benda, po oceni stručnog žirija i publike, dobila su snimanje po tri numere u profesionalnom muzičkom studiju kao i jedan broj diskova u njihovom vlasništvu. Pored kompilacijskog diska, prvoplasirani bend snimiće i spot, učestvovati na ovogodišnjoj Zaječarskoj gitarijadi i dobiće specijalni trofej Medijana Balkanrok festivala – gitaru od matica i šrafova.

Predsednik GO Medijana Milan Krstić obećao je prošle godine mladim muzičarima da će najveće niška opština iz godine u godinu unapređivati ovaj festival kako bi dobio na atraktivnosti i masovnosti. Uz čestitke najboljima i želju da im Medijanin festival bude odskočna daska u karijeri, Krstić je uručio vaučere za kupovinu muzičke opreme.

Ispunjavamo obećano. Prvi put je prošle godine festival „strimovan“, a praksa nastavljena i ove. Novina ove godine je što se prvoplasirani bend „plasirao“ i na Zaječarsku gitarijadu, i time dobio mogućnost da se predstavi široj publici – rekao je prvi čovek niške opštine.
 Program na niškom keju počeo je, tradicionalno nastupom prošlogodišnjih pobednika, ovog puta predstavljanjem benda Hejzel i podelom diskova.

U takmičarskom delu nastupili su i mladi bendovi: Phosgene, Voodoo, Destabilizatori, Opposite Way i Neželjeno dejstvo. Na konkurs za učešće na ovogodišnjem Medijana Balkanrok festivalu prijavilo se 11 bendova.

Fank-rok sastav Deca Loših Muzičara bili su gosti revijalnog dela osmog po redu Medijana Balkanrok festivala u Nišu.

Organizatori festivala su Gradska opština Medijana i Udruženje građana Balkanrok, a cilj manifestacije je promovisanje rada i autorskog stvaralaštva mladih bendova.

gradjanin.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *