Radikali pokrenuli potpisivanje peticije protiv izvršitelja

Stefan Ilić

Srpska radikalna stranka pokrenula је kampanju na prostoru čitave Srbije čiji je krajnji cilj ukidanje javnih privatnih izvršitelja.

Oni pozivaju da svakodnevno zainteresovani građani mogu doći da potpišu peticiju za ukidanje funkcije privatnih izvršitelja u prosdtorijama stranke u ulici Borivoja Gojkovića br 4 od 12 do 17 sati.

Privatni izvršitelji su savremene dahije, koji deru kožu građanima naplaćujući izmišljene, protiv zakonite i protiv ustavne troškove. Izvršitelji su na čelu organizovane kriminalne grupe, a kompanjoni su im banke i unapred poznati kupci otetih kuća i stanova. Nišlije su, na žalost na svojoj koži najviše osetili divljanje izvršiteljske mafije. Od 2013. do danas na teritoriji Niša je pokrenuto preko 70.000 postupaka prinudne naplate. Izvršitelji upadaju u stanove, uteruju strah i besomučno pljačkaju građane Niša visokim naknadama, izmišljenim, protivzakonitim troškovima i plenidbom imovine. Srpska radikalna stranka smatra da niko ne sme ostati bez krova nad glavom, jer je pravo na dom osnovno ljudsko pravo – kaže Stefan Ilić, odbornik u Skupštini grada Niša.

Peticija će moći da se potpiše i na punktu vikendom od 9 do 11 na Durlanskoji pijaci u Durlanu, jedino ovako možemo zajedničkim snagama ukinuli izvršiteljsku mafiju.

gradjanin.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *