Rastavac: Radnički mora da pojača sve linije tima

Trener koji je obeležio ne samo sezonu Radničkog nego i čitavu sezonu Superlige Srbije, napravio neverovatan podvig pri ne tako povoljnim uslovima, srušio mnoge negativne tradicije i pored svega  toga ostao upamćen po sportskom i fer ponašanju i retko viđenim manirima, naročito među sportskim radnicima.

Milan-Rastavac
Milan Rastavac

Milan Rastavac pre nedelju dana obavio prozivku igrača na Čairu, a nekoliko dana kasnije govorio, o planovima vezanim za „Real sa Nišave“, o ligi i konkurentima…

Rastavac je drugi trener po dužini radnog staža, ispred njega je samo Nenad Milovanović, koji je u Mladost došao 2014. godine, a iza se nalaze treneri poput Bratislava Živkovića i Miodraga Božovića, za trenera niškog tima, kontinuitet bez sumnje donosi prednost Radničkom u odnosu na konkurente.

– Kontinuitet je izuzetno bitan. Bitan je u svim segmentima, rukovođenju klubom, igračima, stručnom kadru i ljudima oko kluba. Sve je lakše kada je kontinuitet veći, mi se trudimo da ga osvežavamo i pojačavamo. To je u principu put bez koga ne možemo do ozbiljnih rezultata, kaže Rastavac.

Nešto pre same prozivke najavljeno je da su ambicije kluba da Radnički na kraju sezone bude jedan timova koji će čekirati vizu za Evropu. Ukoliko se osvrnemo na odlaske iz kluba, nameće se pitanje hoće li Radnički adekvatnim pojačanjima da odgovori izazovu?

– Imamo igrače koje smo „pikirali“, sve u okviru svojih mogućnosti. Ukoliko uspešno odradimo taj deo posla, taj segment će se odraziti na krajnji rezultat, selekcija je osnovni deo svakog sporta, tako pri selektiranju nema mesta greškama. Prioritet je da se pojačamo, s obzirom da smo ostali bez dosta igrača i  godinu dana nismo nikoga dovodili, obaveza nam je da pojačamo sve linije tima. Prodajom Jovanovića omogućen je nastavak života klubu, sa nekom daljom prodajom igrača uslovi za kvalitetniju početnu postavku bili bi izvodljiviji.

Ovog leta jedan od najtraženijih trenera u ovom delu Evrope jeste Milan Rastavac, često se pominjalo interesovanje za njegove usluge i iz inostranstva, a jedan je od glavnih kandidata da preuzme klupu mlade reprezentacije Srbije i nasledi Tomislava Sivića.

– Prvo, malo sam iznenađen količinom ponuda i svega šta se dešava oko mene. Ujedno sam radostan što Radnički u kome sam proveo godinu i po dana ima želju da me zadrži, takođe raduje i mogućnost da ostanem i razvijam sebe, ali i klub.  San svakog trenera iz Srbije jeste da vodi selekciju svoje zemlje, klubova ima, a selekcija je samo jedna. Deo odluke nosi profesionalni izazov, a drugi obaveze prema porodici i sebi.

Za kraj, trener Radničkog je skenirao novajlije u ligi.

– Napredak ima značajnu tradiciju, od njih očekujem više u ovom prvenstvu. Što se tiče Bačke moraju da preleže „male boginje“ jer su novajlije u ligi, biće im potrebno malo vremena da se priviknu na izazove koje nosi superligaški fudbal.

A.Ilić

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *