Razbesneli srednjoškolac bez razloga napao policajca

trgovinska 2Protiv učenika Trgovinske škole koji je pre dva dana napao policajca, pokrenuta je prijava, a na zahtev njegovih roditelja ispisan je iz ove obrazovne ustanove.

Incident se zbio prekjuče u kasnim popodnevnim časovima.

Policajac je bio u uniformi, ali nije bio na dužnosti, saznaje gradjanin.rs

Portparol niške policije Lidija Pavlović potvrdila je jutros za gradjanin.rs da se incident dogodio.

– Napadač je sedamnaestogodišnjak, a osumnjičen je za dva krivična dela – napad na službeno lice i oštećenje i uništenje tuđih stvari. Policajac je u trenutku napada bio van dužnosti. Tada je krenuo na posao – kaže Pavlovićeva.

Kako su nam rekli u ovoj školi, incident je započeo u kancelariji direktora Vojislava Markovića da bi se nastavio u Ulici Majakovskog gde je, prema rečima očevidaca, đak ove škole, bez razloga nogom udario policajca u rame.

Vojislav Marković, direktor Trgovinske škole kaže da je đak na terapiji lečenja zbog prekomernog izliva besa. On kaže da će sa roditeljima pokušati da ovaj problem zajednički reše.

-Nemile scene su nastale u mojoj kancelariji. Neki prozor je nedavno otpao, tu se nešto zbilo, i u svakom slučaju otkrili smo da je on za to kriv. Kazali smo mu da svako ko napravi bilo koju namernu štetu, roditelji moraju da je nadoknade. Tu je on počeo da protestvuje i krenuo na vrata. Usput do izlaza je nešto iz besa udarao. Policiju smo već zvali. Kada je izašao na ulicu, verovatno je taj policajac prolazio i tada je došlo do tog sukoba. Interventna jedinica je takoreći u tim trenucima stigla. Razgovarali smo s roditeljima koji kažu da sa njim ima problema i sami su podneli zahtev za njegovo ispisivanje iz škole. Njemu je ostalo još četiri meseca školovanja koje će završiti vanredno kod nas. Mi ćemo sve učiniti što je u našoj moći da pomognemo – kaže direktor Marković.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *